Σεισμός γέλιου εν μέσω “Ιανού” και “Κορωνοϊού” στο Πάρκο Τρίτση από τους Υπερφωτισμένους Άνω Λιοσίων






Επιμέλεια: Εύη Τριανταφύλλου 

Κανείς δεν το περίμενε... Κι όμως! Οι Υπερφωτισμένοι, εν μέσω της απειλής του “Ιανού” και του κορωνοϊού, κατάφεραν να λάμψουν και στο αμφιθέατρο του Πάρκου “Τρίτση”. 

Έτσι το βράδυ της Πέμπτης 17 Σεπτεμβρίου εις πείσμα των δυσοίωνων ειδήσεων και προβλέψεων, τα κατάφεραν περίφημα! 

Σ' ένα διαρκώς ανανεούμενο κοινό, που φορά με τη φορά τους γνωρίζει και το κερδίζουν, κατάφεραν, να γεμίσουν και πάλι τα καθίσματα τηρώντας όλα τα μέτρα ασφάλειας. 

Έτσι και στο Πάρκο Τρίτση η βραδιά σείστηκε από γερές δόσεις γέλιου, δυνατό χειροκρότημα και άριστες εντυπώσεις. 

Στις όμορφες εκπλήξεις της βραδιάς κατά το φινάλε, συγκαταλέγονται οι ευχές για την εορτάζουσα πρωταγωνίστρια Σοφία Γκαραβέλα και τον συμπρωταγωνιστή της Σπύρο Μαυρή που έσβησε την τούρτα του επί σκηνής. Και παρόλο που έκλεισε τα 40 και δεν το κρύβει, δεν του φαίνεται καθόλου, μα καθόλου! 

Κατά τα λοιπά έντονο στο κοινό υπήρξε το Ηπειρώτικο στοιχείο, αφού τον Γιάννη Γαλανόπουλο και τους συντελεστές της παράστασης τίμησαν με την παρουσία τους πολλά μέλη του Συλλόγου Ηπειρωτών Άνω Λιοσίων. 

Όσο για τον Δημοτικό Σύμβουλο και υπεύθυνο αναπληρωτή Δήμαρχο για το Χοροθέατρο ΑΜΥΝΑ του Δήμου Φυλής Τόλη Βαδεβούλη, αποδεικνύει διαρκώς κι εμπράκτως πως αγαπά τον Πολιτισμό, αφού και αυτή τη φορά, την τέταρτη κατά σειρά για φέτος, βρέθηκε κοντά στους ΥΠΕΡΦΩΤΙΣΜΕΝΟΥΣ των Άνω Λιοσίων. 
Το πείραγμα που του έκανε μάλιστα η υποφαινόμενη είναι πως πλέον δικαιούται ρόλο και είναι έτοιμος για τη σκηνή, αν αυτό χρειαστεί... 

Στην παράσταση βρέθηκαν επίσης ηθοποιοί από θεατρικές Ομάδες του Ιλίου, θερμοί υποστηρικτές και φίλοι των ηθοποιών από τα Άνω Λιόσια καθώς και τα δραστήρια μέλη της Φιλότεχνης Λέσχης Αχαρνών Γιάννης και Σοφία Σκρέκη. 

Ο Γιάννης Γαλανόπουλος εξάλλου με ανάρτησή του στη σελίδα της Θεατρικής Ομάδας του στο facebook, θέλησε να απευθύνει ιδιαίτερες και θερμές ευχαριστίες στους εξής: 
▪︎Τον πρόεδρο του ΝΠΔΔ Πολιτισμού και Αθλητισμού Δήμου Φυλής Η ΠΑΡΝΗΘΑ Γιώργο Μαυροειδή για την πολύτιμη βοήθειά του για χθες βράδυ καθώς και για τη φροντίδα να ταξιδέψουν οι ηθοποιοί και το σκηνικό μας στους 3ους Πανελλήνιους Αγώνες Θεατρικών Εργαστηρίων του ΘΕΣΜα στη Σπερχειάδα στις 29/9 όπου επιλεγήκαμε στο διαγωνιστικό μέρος. 
▪︎Τον γενικό γραμματέα του Δήμου Φυλής Αργύρη Αργυρόπουλο για την α μ έ ρ ι σ τ η συμπαράσταση επί παντός θέματος που προκύπτει, εδώ και 2 χρόνια που δημιουργήσαμε τους Υπερφωτισμένους. 
▪︎ Τη δημοσιογράφο Εύη Τριανταφύλλου για την κάλυψη κάθε μας παράστασης με φωτογραφίες και ρεπορτάζ. Πλέον είναι μέλος της Ομάδας μας! 
▪︎ Τους ερασιτέχνες ηθοποιούς από όλες τις ομάδες του Ιλίου που μας τίμησαν χθες βράδυ! Ευχόμαστε στην ομάδα που διαγωνίζεται κι αυτή στη Σπερχειάδα να σκίσει! 
▪︎Τον Σταύρο Μπάρμπα και τον Παναγιώτη Φραγκόπουλο για τα ηχητικά εφέ. Η βοήθειά τους ήταν πολύτιμη!
▪︎ Την Isisound για την άψογη κάλυψη της παράστασης στο Πάρκο Τρίτση σε ήχο και φώτα. 
▪︎ Το Ίδρυμα που διαχειρίζεται το Πάρκο Αντώνης Τρίτσης και τους Ανδρέα Σπυράκο και Μαίρη Τιμολέων για τις συνεχείς επικοινωνίες. 
▪︎ Όλους εσάς που ήρθατε, και όχι μόνο περάσατε καλά αλλά μας γράψατε δημόσια τις θετικές σας κριτικές για τη Μετασεισμική Ακολουθία! Χαιρόμαστε που μάθατε τελικά ...Πώς την κάνουν οι Κινέζοι!!!

Τώρα με την θετική ενέργεια όλων μας, οι Υπερφωτισμένοι στις 29 Σεπτεμβρίου θα βρίσκονται στην Σπερχειάδα στους 3ους Πανελλήνιους Αγώνες Θεατρικών Εργαστηρίων του ΘΕΣΜα. Άντε και καλή επιτυχία!


Λίγα Λόγια για την Παράσταση

Η παράσταση έχει παρουσιαστεί μέχρι στιγμής στο Θέατρο Πολιτών Περιστερίου, στον Σταφιδόκαμπο Ηλείας και στο Φεστιβάλ Αχαρνών «Βραδιές Πολιτισμού» αποσπώντας άριστες κριτικές. 

Το έργο παρακολουθεί έναν εφηβικό έρωτα που ξαναφουντώνει 30 χρόνια μετά, στην Ελλάδα του 2019, και παράλληλα εστιάζει στον σύγχρονο κόσμο και τους ήρωές του, μέσα πάντα από το λυτρωτικό πρίσμα της κωμωδίας. Στα ατού της παράστασης συγκαταλέγεται η συμμετοχή μέσω ήχου της σπουδαίας ελληνίδας ηθοποιού Ελένης Γερασιμίδου. 

Η παράσταση που ανεβαίνει με την υποστήριξη του Δήμου Φυλής, στις 29 Σεπτεμβρίου επιλέχθηκε να διαγωνισθεί στους 3ους Πανελλήνιους Αγώνες Θεατρικών Εργαστηρίων που διοργανώνει το ΘΕΣΜα, στη Σπερχειάδα Φθιώτιδας. 

Η «Μετασεισμική Ακολουθία ή Πως Την Κάνουν Οι Κινέζοι» τον περασμένο Δεκέμβριο κατέκτησε «Έπαινο Συγγραφής Θεατρικού Έργου» στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος και του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης (ήταν η δεύτερη βράβευση για τον συγγραφέα στον ίδιο διαγωνισμό, μετά την πρώτη του, για το «Φίδι Στον Κόρφο μου»). Η κωμωδία αυτή έρχεται τρία χρόνια μετά τις άκρως επιτυχημένες «Καραμέλες Ούζου» του Γιάννη Γαλανόπουλου που έκαναν περιοδεία δύο σεζόν στην Ελλάδα, με σκηνοθέτη τον Σταύρο Νικολαΐδη και πρωταγωνιστή τον ίδιο και τον Δημήτρη Καμπόλη. 

Παίζουν με σειρά εμφάνισης: Σοφία Γκαραβέλα, Μπαρμπηλένα Τριανταφύλλου, Δημήτρης Μαρτάκος, Κωνσταντίνος Κοσμάς, Σπύρος Μαυρής, Δήμητρα Ολυμπία Γαλανοπούλου, Χριστίνα Βασιλείου, Χρυσάνθη Δήμου, Άσπα Κούτρα, Ελευθερία Τριανταφύλλου, Γιάννης Γαλανόπουλος. 

Κείμενο - Σκηνοθεσία - Σκηνογραφία - Μουσικές: Γιάννης Γαλανόπουλος 

Κατασκευή Σκηνικών: Σωτήρης Ρόδης - Νίκος Τσάνε 
Κοστούμια: Υπερφωτισμένοι 
Φωτισμοί: Βασίλης Μπαντούνας 
Ήχοι: Νικολέττα Μαστροθανάση 
Στούντιο: S-lab Studio, Νέα Σμύρνη 
Φωνή στην εφορία: Ελπίδα Μηναδάκη 
Φωνή δημοσιογράφου: Φωτεινή Σκανδάλη 
Φωτογραφίες παράστασης: Δημήτρης Μανώλαρος 
Αφίσα - Πρόγραμμα Παράστασης: Λιάννα Βασιλάρα 
Βιντεοσκόπηση: Jim Krass 

Ακολουθούν χαρακτηριστικά φωτογραφικά στιγμιότυπα και vdeo από την παράσταση

                   



























0 comments:

Δημοσίευση σχολίου