ΣΥΡΙΖΑ Άνω Λιοσίων: Έναρξη σχολικής χρονιάς με προχειρότητα και ελλείμματα


Άνω Λιόσια, 14/9/2020

Ανακοίνωση της Οργάνωσης Μελών ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Άνω Λιοσίων

ΣΥΡΙΖΑ Άνω Λιοσίων: «Έναρξη σχολικής χρονιάς με προχειρότητα και ελλείμματα»

Η Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία Άνω Λιοσίων εύχεται καλή δύναμη και υγεία σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς κατά την έναρξη αυτής της δύσκολης σχολικής χρονιάς.

Η πανδημία αλλά και η έλλειψη πραγματικού σχεδιασμού από την πλευρά της κυβέρνησης εντείνει το κλίμα ανασφάλειας, ανησυχίας και φόβου τόσο στην εκπαιδευτική κοινότητα όσο και στις οικογένειες των μαθητών.

Σίγουρα οι παρούσες αντιξοότητες δεν θα μπορούσαν να αντιμετωπισθούν με παγούρια και μάσκες, αλλά με ένα ολοκληρωμένο σχέδιο που θα αφορούσε την ενίσχυση του προσωπικού και των υποδομών.

Αντ αυτού αυξάνεται ο αριθμός των μαθητών ανά τάξη, προσλαμβάνονται 20.000 λιγότεροι αναπληρωτές από πέρυσι, οι καθαριστές και καθαρίστριες δεν επαρκούν να καλύψουν τις ανάγκες, ο τεχνικός εξοπλισμός για την υποστήριξη της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης δεν υπάρχει και η ίδια η πραγματικότητα διαψεύδει την επικοινωνιακή θριαμβολογία του Υπουργείου Παιδείας.

Η προχειρότητα, η ανικανότητα αλλά και τα αποτελέσματα των νεοφιλελεύθερων προσεγγίσεων της κυβέρνησης δημιουργούν τις συνθήκες ώστε να διακυβεύεται η υγεία αλλά και η εκπαιδευτική διαδικασία. Οι πολίτες απέδειξαν ότι πράττουν με ωριμότητα, υπευθυνότητα και αίσθημα ευθύνης. Ας μην κρύβεται η κυβέρνηση πίσω από την χυδαία συλλογική ενοχοποίηση της κοινωνίας.

Με την απόλυτη βεβαιότητα ότι οι εκπαιδευτικοί μας θα λειτουργήσουν με υποδειγματική υπευθυνότητα, επαγγελματισμό και αυταπάρνηση καλούμε το Υπουργείο Παιδείας και την Κυβέρνηση να προχωρήσει σε διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών και αναπληρωτών, σε αύξηση δαπανών για υποδομές, εξοπλισμό και προσωπικό καθαρισμού και να παρέχει δωρεάν αυξημένα τεστ σε εκπαιδευτικούς και ευάλωτες ομάδες μαθητών.

Οργάνωσης Μελών ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Άνω Λιοσίων

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου