Το υπέροχο μήνυμα του πατέρα Μηνά Αλεξιάδη για τη νέα Σχολική Χρονιά

Ένα ξεχωριστό, υπέροχο μήνυμα απευθύνει προς τους μαθητές για τη νέα σχολική χρονιά, ο εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Νεκταρίου Άνω Λιοσίων π. Μηνάς Αλεξιάδης . Διαβάστε το, γιατί αξίζει τον κόπο…


Αγαπημένα μου παιδιά, Σήμερα δεν είναι μια συνηθισμένη έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς για εσάς. Σήμερα είναι η έναρξη μιας νέας σχολικής νοοτροπίας. Όπως είναι γνωστό, βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη υγειονομική περίοδο. Καλούμαστε να ανταποκριθούμε σε νέα δεδομένα, καλούμαστε να υιοθετήσουμε μια νέα καθημερινότητα. Οι γονείς, οι δάσκαλοι και οι καθηγητές σας μοχθούν και πασχίζουν καθημερινά ώστε εσείς να βρίσκεστε σε ένα περιβάλλον ασφαλές. Δεχθείτε με σεβασμό και ευγνωμοσύνη τις συμβουλές και τις παραινέσεις τους, είναι μόνο για το καλό σας. 
Πλέον η μάσκα έχει γίνει αναπόσπαστο μέρος του προσώπου μας, ενώ οι αποστάσεις ασφαλείας πρέπει να τηρούνται παντού. Οφείλουμε όλοι να σεβαστούμε και να υπομείνουμε αυτό το μέτρο, καθώς πρόκειται για το κοινό καλό. Δεν πρέπει όμως να ξεχνάμε, πως η μάσκα δεν εμποδίζει το όμορφο πηγαίο χαμόγελό σας… Οι αποστάσεις δεν ψυχραίνουν τη θερμή από αγάπη και καλοσύνη καρδιά σας.. Παιδιά μου, φέτος ας είμαστε όλοι πιο ενωμένοι από ποτέ. Ας διδάξουμε και εμείς με τη σειρά μας την πανδημία, πως παρά τις μάσκες και τις αποστάσεις, η αγάπη και η ζεστή μας καρδιά δεν αλλοιώνονται. Η μάσκα δεν καταργεί το χαμόγελό μας, δεν εμποδίζει μια όμορφη συνομιλία, δεν κωλύει μια θερμή προσευχή. Η απόσταση δεν αποτρέπει την ζεστασιά της φιλίας, την χαρά του καλωσορίσματος, την υποστήριξη στους φίλους και συμμαθητές μας. Η απόσταση των σωμάτων , ας λειτουργήσει ενισχυτικά ως ένωση των ψυχών. Είμαι σίγουρος πως φέτος, ίσως περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά, η αγάπη, η αλληλεγγύη και η ομόνοια που θα καλλιεργείτε, μα και το δυναμικό σας πνεύμα, θα κάνουν την κάθε σχολική αίθουσα μια φωτεινή κλίμακα που θα οδηγεί στο κάθε καλό και αγαθό. 
Μην λησμονείτε πως η κοινωνία δεν αρκεί να βγάζει μόνο καλούς μαθητές… Μα κυρίως, σωστούς ανθρώπους! Και αυτή είναι η επιτυχία της, η επιτυχία σας, η επιτυχία όλων! Ο Θεός μαζί σας! Καλή σχολική χρονιά! 

Με αγάπη Χριστού, π. Μηνάς

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου