Πρόγραμμα Πρόληψης Μαθησιακών Δυσκολιών – Λογοθεραπείας στους Παιδικούς Σταθμούς

Με στόχο την έγκαιρη προετοιμασία των παιδιών για την ομαλή μετάβασή τους από τους Παιδικούς Σταθμούς στις επόμενες βαθμίδες εκπαίδευσης, συνεχίζουμε και την φετινή σχολική χρονιά, την υλοποίηση του Προγράμματος Πρόληψης Μαθησιακών Δυσκολιών– Λογοθεραπείας.

Το Πρόγραμμα Πρόληψης Μαθησιακών Δυσκολιών - Λογοθεραπείας έχει σκοπό την ανίχνευση δυσκολιών στην άρθρωση και στην έκφραση του λόγου των παιδιών, με στόχο την έγκαιρη παρέμβαση και αποφυγή εμφάνισης μαθησιακών δυσκολιών μετέπειτα. Το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί με την εποπτεία της Λογοθεραπεύτριας μας, κας Μουρκογιάννη Σπυριδούλας στα παιδιά των τμημάτων με χρονολογία γέννησης το 2017. Αρχικά, θα αξιολογηθούν τα παιδιά που έχουν γεννηθεί το πρώτο εξάμηνο του 2017 και σε δεύτερο χρόνο τα παιδιά του δευτέρου εξαμήνου του 2017. Ακόμη, πρέπει να τονιστεί ότι κατά τη διάρκεια της αξιολόγησης θα εφαρμοστούν όλα τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης για την προστασία των μικρών μας φίλων από τη διάδοση του κορωνοϊού.

Η έγκαιρη ανίχνευση πιθανών μαθησιακών δυσκολιών, είναι ζωτικής σημασίας για την περαιτέρω μαθητική ζωή του παιδιού κι οι γονείς είναι σημαντικό να ενημερωθούν υπεύθυνα για τη σχολική ετοιμότητα των παιδιών τους.

Με εκτίμηση

Ο Πρόεδρος Ν.Π.Δ.Δ.

                                                            Παιδικών/Βρεφικών Σταθμών

                                                             Παναγιώτης Καμαρινόπουλος

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου