Παράδειγμα προς μίμηση το 2ο Γυμνάσιο Άνω Λιοσίων – Οι μαθητές διεκδικούν κρατώντας ανοιχτό το Σχολείο

Τα αιτήματα του 15μελούς δέχθηκε ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς


Μια ξεχωριστή συνάντηση είχε το πρωί της Τρίτης 6 Οκτωβρίου ο Δήμαρχος Φυλής, ο οποίος στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου υποδέχθηκε καθηγητές, μαθητές και γονείς του 2ου Γυμνασίου Άνω Λιοσίων. 

Ο Διευθυντής του 2ου Γυμνασίου κ. Αντώνης Κατσαμάγκος ανοίγοντας τον διάλογο επεσήμανε πως οι μαθητές του 2ου Γυμνασίου Άνω Λιοσίων αποτελούν παράδειγμα και αυτό γιατί παρά τα προβλήματα δεν προχώρησαν στη λύση της κατάληψης και του κλειστού σχολείου. Τουναντίον το κρατούν ανοιχτό την ίδια ώρα που διεκδικούν λύσεις, σε καθημερινά προβλήματα. 

Αυτά τα κατέθεσε στο Δήμαρχο, ο Πρόεδρος του 15μελούς Μαθητικού Συμβουλίου και μεταξύ άλλων είναι: Η έλλειψη ορισμένων ειδικοτήτων καθηγητών, τα πολυπληθή τμήματα μαθητών και η φύλαξη του σχολείου καθώς κατά τις βραδινές ώρες, υπήρξαν βανδαλισμοί. 

Ο Δήμαρχος από την πλευρά του παρέλαβε καταγεγραμμένα τα αιτήματα των μαθητών κι έδωσε τη διαβεβαίωση ότι την ερχόμενη Πέμπτη θα επισκεφθούν το διδακτήριο οι αρμόδιες Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου, προκειμένου να δοθεί λύση, αρχής γενομένης από τη δημιουργία και τον εξοπλισμό αίθουσας Πληροφορικής. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Διευθυντής εξήρε την προσπάθεια και τη στήριξη του Πρόεδρου της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Νίκου Χατζητρακόσια, ο οποίος βρίσκεται κοντά σε διδακτικό προσωπικό και μαθητές, λύνοντας καθημερινά ζητήματα. 

Ο Χρήστος Παππούς ενημέρωσε εκπαιδευτικούς και μαθητές και για τον γιγάντιο αγώνα που γίνεται στο Δήμο Φυλής για την δημιουργία νέων διδακτηρίων. 

Η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Φυλής αντιμετωπίζοντας και ξεπερνώντας δαιδαλώδεις διαδικασίες όχι μόνο έχει παραδώσει νέα σχολεία και παιδικούς σταθμούς και στις τρεις Δημοτικές Ενότητες, Άνω Λιοσίων, Ζεφυρίου και Φυλής αλλά συνεχίζει και με νέα διδακτήρια. 

Έτσι μετά από συντονισμένη προσπάθεια και ξεπερνώντας τα προβλήματα που ανέκυψαν έχει ήδη υποβάλει τη μελέτη για την δημιουργία του 8ου Δημοτικού Σχολείου της Ζωφριάς για την χρηματοδότησή του μέσα από το πρόγραμμα “ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ”. 

Παράλληλα αμέσως μόλις τέθηκε το αίτημα από την Εκπαιδευτική Κοινότητα, σε συνάντηση με τους Γυμνασιάρχες που είχαν στις αρχές Σεπτεμβρίου ,ο Δήμαρχος Φυλής και ο Πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Νίκος Χατζητρακόσιας, προχώρησε άμεσα η χωροθέτηση του 5ου Γυμνασίου Άνω Λιοσίων κι επίκειται η έγκριση για την ίδρυση του, από το Υπουργείο Παιδείας.

Επίσης εντός των ημερών αναμένεται η παράδοση του Ειδικού Γυμνασίου στη συνοικία της Λίμνης. 

Στο τέλος της συνάντησης, ο Δήμαρχος έκλεισε νέα συνάντηση με μαθητές, καθηγητές και γονείς την ερχόμενη Πέμπτη, οπότε μηχανικοί του Δήμου Φυλής με επικεφαλής τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο της Τεχνικής Υπηρεσίας Θανάση Σχίζα, θα επισκεφθούν το σχολείο. 











0 comments:

Δημοσίευση σχολίου