Χωρίς παρέλαση και με όλα τα μέτρα ασφαλείας ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου

Φωτό Αρχείου 
 

Περιορισμένες, λόγω αποφυγής μετάδοσης του κορονοϊού, θα είναι οι εορταστικές εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Με Απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών, στις έδρες των Δήμων θα τελεστεί Δοξολογία, σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις και κατάθεση στεφάνων με περιορισμένο αριθμό ατόμων, για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας.

Ο Υπουργός καλεί τις κρατικές υπηρεσίες και τους πολίτες να προχωρήσουν σε τριήμερο σημαιοστολισμό, από το πρωί της 26ης μέχρι το βράδυ της 28ης Οκτωβρίου 2020 και σε φωταγώγηση, το βράδυ της 27ης και 28ης Οκτωβρίου 2020, επισημαίνοντας τη σημασία της επετείου. “Υπενθυμίζει την αντίσταση της Χώρας μας ενάντια στο φασισμό και στο ναζισμό και τους αγώνες των λαών για δημοκρατία και ανθρώπινη αξιοπρέπεια”, τονίζει χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς τονίζει ότι ο Δήμος θα κινηθεί στο πλαίσιο που έθεσε η Πολιτεία. “Τιμάμε, ιδιαίτερα σήμερα που απειλείται και πάλι η εθνική μας κυριαρχία, την αυτοθυσία και τους αγώνες των προγόνων μας. Ο φετινός εορτασμός θα είναι περιορισμένος, αλλά είμαι βέβαιος ότι σύντομα θα τους αποδώσουμε τις τιμές που τους αξίζουν”, πρόσθεσε.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου