Συνάντηση του Νίκου Χατζητρακόσια με το Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής Αθανάσιο Νικολόπουλο


Την πορεία των θεμάτων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης εξέτασαν, κατά τη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε, το μεσημέρι της Τετάρτης 21 Οκτωβρίου 2020, στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής, ο Διευθυντής Αθανάσιος Νικολόπουλος και ο Πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Φυλής Νίκος Χατζητρακόσιας. Ο Νίκος Χατζητρακόσιας ευχήθηκε κάθε επιτυχία στο Διευθυντή, που έχει αναλάβει προσφάτως καθήκοντα και ζήτησε τη συνεργασία του σε σειρά θεμάτων όπως:

1. Η ανέγερση του 5ου Γυμνασίου Άνω Λιοσίων, την οποία ο Δήμος προγραμματίζει σε οικόπεδο κοντά στο Κλειστό Γυμναστήριο της Δροσούπολης.

2. Η λειτουργία Λυκειακών Τάξεων στο Εσπερινό Γυμνάσιο

3. Η έναρξη λειτουργίας του Ειδικού Γυμνασίου που ήδη έχει ολοκληρωθεί η ανέγερσή του.

4. Η συμπλήρωση κενών θέσεων εκπαιδευτικών στα σχολεία του Δήμου Φυλής

5. Η, από κοινού, εφαρμογή εκπαιδευτικών προγραμμάτων για την προστασία του περιβάλλοντος και κατά του σχολικού εκφοβισμού

6. Η καταγραφή των οργάνων και των υλικών που χρειάζονται τα σχολικά εργαστήρια, ώστε να προχωρήσει άμεσα ο Δήμος στην προμήθειά τους.

Ο Νίκος Χατζητρακόσιας δεν παρέλειψε να ενημερώσει το Διευθυντή για τις ενέργειες του Δήμου Φυλής κατά την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Τόνισε ότι η συντήρηση των σχολικών κτιρίων ολοκληρώθηκε, όπως κάθε χρόνο, τους καλοκαιρινούς μήνες και ότι ήδη έχει διανεμηθεί στα σχολεία ηλεκτρονικός και αθλητισμός εξοπλισμός, σύμφωνα με τις ανάγκες που καταγράφηκαν από τους διευθυντές, στη λήξη της περσινής χρονιάς. Πρόσθεσε ακόμα ότι έχουν επιχορηγηθεί τα σχολεία για τις μικροανάγκες τους και ότι έχει ληφθεί ιδιαίτερη μέριμνα για τον εφοδιασμό τους με υγειονομικό εξοπλισμό, για την προστασία από τον κορονοϊό. Τέλος, ζήτησε προδιαγραφές για την προμήθεια στολών προστασίας για τους καθηγητές που έχουν οριστεί υπεύθυνοι για τον κορονοϊό στα σχολεία.

Από την πλευρά του ο Διευθυντής Αθανάσιος Νικολόπουλος εξήρε τη συνεργασία της Διεύθυνσης με το Δήμο Φυλής και δήλωσε ότι θα συμβάλει για την εφαρμογή του κοινού σχεδιασμού. Αναφορικά με την κάλυψη κενών θέσεων εκπαιδευτικών ανέφερε ότι φέτος έχουν μείνει ακάλυπτες μόνο 18 θέσεις σε όλους τους Δήμους της Διεύθυνσης και εκτίμησε ότι σύντομα θα καλυφθούν κι αυτές. Ο Διευθυντής χαιρέτισε την πρόταση για την ανέγερση του 5ου Γυμνασίου Άνω Λιοσίων και τόνισε ότι θα λύσει χρόνια προβλήματα. Πρόσθεσε ότι, ήδη, έχει αποστείλει την Εγκύκλιο για τον προγραμματισμό της ίδρυσης νέων σχολείων και αναμένει τη σχετική Απόφαση-πρόταση του Δημοτικού Συμβουλίου Φυλής. Για την έναρξη λειτουργίας του Ειδικού Γυμνασίου τόνισε ότι αναμένει την παράδοσή του, ώστε να προκηρύξει θέση Διευθυντή, ο οποίος θα διεκπεραιώσει τις αναγκαίες διαδικασίες. Δήλωσε, επίσης, θετικός για την ίδρυση μεταλυκειακών τάξεων στο Εσπερινό Γυμνάσιο Άνω Λιοσίων, όμως εξάρτησε τη λειτουργία τους από την ύπαρξη ικανοποιητικού αριθμού μαθητών. Τέλος, συμφώνησε για την εκπόνηση προγραμμάτων στα σχολεία, με τη συνεργασία της Διεύθυνσης και του Δήμου.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Φυλής Αργύρης Αργυρόπουλος και υπηρεσιακοί παράγοντες της Διεύθυνσης, οι οποίοι αναφέρθηκαν στο υψηλό επίπεδο συνεργασίας με το Δήμο Φυλής και με το Νίκο Χατζητρακόσια προσωπικά.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου