Με συγκινητικές τιμές στους Ήρωες του 40 ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου στα Άνω Λιόσια


 




Μπορεί ο καιρός να ήταν βαρύς και ο εορτασμός της φετινής 28ης Οκτωβρίου δίχως παρέλαση , λόγω των αυστηρών μέτρων προστασίας, κατά της διασποράς της πανδημίας. 

Αυτό όμως που δεν έλειψε από τα Άνω Λιόσια, ήταν ο οφειλόμενος φόρος τιμής στους Ήρωες του 40. 

Οι εορταστικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν με τη Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου κι Ελένης, όπου παρέστησαν ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Άνω Λιοσίων Νικόλαος Λιόσης και αντιπροσωπευτικός αριθμός σημαιοφόρων. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Σημαία του Δήμου, έφτασε πεζή από το Δημαρχείο στον Ιερό Ναό, στα χέρια μιας Γριζοφόρας που συνοδευόμενη από τον Δήμαρχο και τον Πρόεδρο, έδωσε τον τόνο της Αρβανίτικης παράδοσης. 

Εντός του Ναού, παρά τα αυστηρά μέτρα προστασίας η λαμπρότητα υπήρξε διάχυτη ενώ τη φετινή απουσία της Φιλαρμονικής κάλυψαν οι ψάλτες αλλά και το εκκλησίασμα, που με την εμψύχωση του εφημέριου των Αγίων Κωνσταντίνου κι Ελένης π. Τίτου Χρήστου έψαλαν την Υπερμάχω αλλά και τον Εθνικό Ύμνο. Ξεχωριστή και ιδιαίτερα συγκινητική εξάλλου, υπήρξε η παρουσία λιγοστών Σημαιοφόρων και Παραστατών που εκπροσώπησαν επάξια τη μαθητική κοινότητα. 

Μετά την τέλεση της Δοξολογίας οι Σημαιοφόροι συνοδεία του πατέρα Τίτου, του Δημάρχου Φυλής Χρήστου Παππού, του Προέδρου Νίκου Λιόση και λιγοστών πιστών, κινήθηκαν προς την πλατεία Ηρώων, όπου ο Δήμος Φυλής φρόντισε να δώσει τον εορταστικό τόνο όπως και τα προηγούμενα χρόνια με ηχητικά μηνύματα της εποχής και πατριωτικά τραγούδια. 

Μετά την τέλεση της επιμνημόσυνης δέησης Στεφάνια στο Μνημείο Πεσόντων Ηρώων όπου έχουν χαραχτεί με ανεξίτηλα γράμματα τα ονόματα των ντόπιων Αγωνιστών, στεφάνια κατέθεσαν, ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς εκπροσωπώντας όλους τους Κοινωνικούς Φορείς της πόλης των Άνω Λιοσίων και ο πατέρας Τίτος Χρήστου. 

Η σεμνή τελετή ολοκληρώθηκε με τον Εθνικό μας Ύμνο. 

Η αναμνηστική φωτογραφία μπροστά στο Μνημείο Ηρώων σήμανε και τη λήξη της γιορτής, με την ευχή όλων “Και του χρόνου με κανονική παρέλαση και δίχως προστατευτικές μάσκες...” 

Ακολουθούν χαρακτηριστικά videos

 

Χαρακτηριστικά φωτογραφικά στιγμιότυπα από τη Δοξολογία και την Πλατεία Ηρώων 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου