Στο μεγάλο Αντιπλημμυρικό Έργο της Αιγαίου Πελάγους ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς


Με γοργούς ρυθμούς προχωρούν οι εργασίες στο μεγάλο αντιπλημμυρικό έργο της Αιγαίου Πελάγους το οποίο θα συμβάλει καθοριστικά στην αντιπλημμυρική θωράκιση της Λίμνης Άνω Λιοσίων. 

Συγκεκριμένα με το έργο αντιμετωπίζονται καθολικά, τα πλημμυρικά φαινόμενα σε μια ευρεία περιοχή που εκτείνεται από το Πανόραμα και τη Λεφάντω και φτάνει μέχρι τη συμβολή των οδών Πηνειού-Αιγαίου Πελάγους- Ευαγγελιστρίας.

Το μεγάλο αντιπλημμυρικό έργο με το συλλεκτήριο αγωγό στην Αιγαίου Πελάγους, όπως προβλέπεται στη σύμβαση, συγχρηματοδοτείται από ιδίους πόρους του Δήμου Φυλής και της Περιφέρειας Αττικής ενώ τη μελέτη, τη δημοπράτηση και την εκτέλεση του έργου έχει η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Φυλής. 

Το μεσημέρι της Δευτέρας 12 Οκτωβρίου ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς έκανε αυτοψία στο σημείο των εργασιών ενόψει και των επικείμενων έντονων καιρικών φαινομένων, που πάντως αξίζει να σημειωθεί ότι παρά τον μεγάλο όγκο του νερού δεν δημιουργήθηκαν ιδιαίτερα προβλήματα.

Ο Δήμαρχος ενημερώθηκε για την εξέλιξη του έργου κι εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πορεία των εργασιών. 

“Μπορεί αυτό το έργο μετά την ολοκλήρωσή του να είναι “αόρατο”. Ωστόσο λύνει προβλήματα τριακονταετίας και η αξία του για την αναβάθμιση της καθημερινότητας των συμπολιτών μας και των επισκεπτών του Δήμου Φυλής, καθώς και για την ανάπτυξη της περιοχής είναι ανεκτίμητη” τονίζει ο Χρήστος Παππούς. 

Το μεγάλο αντιπλημμυρικό έργο αποτελεί την αφετηρία της συνολικής αναμόρφωσης της περιοχής αφού σύμφωνα με τον προγραμματισμό του Δήμου Φυλής, αμέσως μετά την ολοκλήρωση του έργου έχει δρομολογηθεί να γίνει και τοποθέτηση αγωγού φυσικού αερίου ώστε να βελτιωθεί το ενεργειακό αποτύπωμα της περιοχής και να απολαμβάνουν φθηνή ενέργεια οι δημότες.Η κατάσταση που επικρατούσε πριν....

 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου