Υπογράφηκε η σύμβαση με τον εργολάβο για τη διευθέτηση του ρέματος Εσχατιάς στο Ζεφύρι

Σύμβαση 36,7 εκατ. ευρώ για την υλοποίηση ενός από τα σημαντικότερα αντιπλημμυρικά έργα στην Αττική, τη διευθέτηση του ρέματος Εσχατιάς από τη συμβολή του αγωγού Ευπυρίδων έως την Λεωφόρο Πάρνηθας, υπέγραψε την Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου 2020 η Intrakat. 
Το ρέμα της Εσχατιάς ξεκινάει από τους πρόποδες της Πάρνηθας και εκβάλει στον Κηφισό, διασχίζοντας τους Δήμους: Μενιδίου (Αχαρνές), Φυλής (ΔΕ Ζεφυρίου), Αγίων Αναργύρων- Καματερού και Ιλίου. Το νότιο τμήμα του, από την πλατεία Ιλίου έως και τον Κηφισό, ονομάζεται αλλιώς και Φλέβα. Το συνολικό μήκος του ρέματος ανέρχεται στα 11 χιλιόμετρα. Πρόκειται για χείμαρρο μεγάλου μήκους ο οποίος «έχει υποστεί σοβαρή διάβρωση ως οικοσύστημα με σημαντική μείωση έως και ανυπαρξία ανά τμήματα της χλωρίδας ενώ ταυτόχρονα έχει μεταλλαχθεί η μορφολογία της κοίτης του».
Η πρώτη φάση των έργων διευθέτησης του ρέματος, από πλατεία Ιλίου έως συμβολή αγωγού Ευπυρίδων, κατασκευάστηκε από την ΑΚΤΩΡ και παραδόθηκε προ ετών.
Η Intrakat αναλαμβάνει το δεύτερο τμήμα, με στόχο την αντιπλημμυρική προστασία κατοικημένων περιοχών, κυρίως του Δήμου Αχαρνών, Φυλής και Αγίων Αναργύρων – Καματερού. 
Το αντιπλημμυρικό έργο διαρθρώνεται σε 4 επιμέρους τμήματα: Έργα διευθέτησης του ρέματος Εσχατιάς στο τμήμα μεταξύ του ρέματος Ευπυρίδων στο Καματερό και της Λεωφόρου Πάρνηθας στον Δήμο Αχαρνών, έργα διευθέτησης ρέματος Αγίου Γεωργίου, έργα διευθέτησης ρέματος Πικροδαφνέζας και έργα ανάπλασης του χώρου διέλευσης των διευθετούμενων ρεμάτων Εσχατιάς και Αγίου Γεωργίου.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου