Συνελήφθησαν σε Άνω Λιόσια και Ζεφύρι μέλη συμμορίας για διαρρήξεις στην Αττική


 
Πηγή: iefimerida.gr

Συνελήφθησαν, στα Ανω Λιόσια και το Ζεφύρι, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής και της ΟΠΚΕ, δύο άνδρες (ηλικίας 23 και 41 ετών), μέλη συμμορίας, η οποία σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, διέπραττε συστηματικά διαρρήξεις - κλοπές από οικίες σε περιοχές της Αττικής, αλλά και της περιφέρειας.

Παράλληλα, ο 41χρονος κατηγορείται και για παράβαση της νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων. Στη δικογραφία που σχηματίστηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής, συγκατηγορούμενοι είναι και άλλα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, με δύο άτομα, 23 και 24 ετών να έχουν ταυτοποιηθεί και να αναζητούνται. 

Διαρρήξεις με χειρουργικές μάσκες για τον κορωνοϊό 

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, η συμμορία διέπραττε διαρρήξεις - κλοπές από οικίες, σε Βάρη, Παλαιό Φάληρο, Νίκαια, καθώς και σε Αρτα και Πρέβεζα. Οι δράστες πρωινές και μεσημβρινές ώρες, μετέβαιναν σε διάφορες περιοχές της Αττικής με το αυτοκίνητό τους και αφού εντόπιζαν τις οικίες - στόχους εισέβαλαν σε αυτές είτε από ανασφάλιστα σημεία εισόδου, όπως πόρτες και μπαλκονόπορτες, είτε τις παραβίαζαν με τη χρήση διαρρηκτικών εργαλείων. Μάλιστα, κάλυπταν τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους με χειρουργικές μάσκες, εκμεταλλευόμενοι τα μέτρα πρόληψης για την αποφυγή διάδοσης του κορωνοϊού.

Τα κλοπιμαία οι δράστες τα έκρυβαν στην κατοικία του 41χρονου συλληφθέντα, ο οποίος και είχε εγκαταστήσει σύστημα καταγραφής με κάμερες σε διάφορα σημεία εξωτερικά της οικίας. Από την αστυνομική έρευνα εξιχνιάστηκαν 11 περιπτώσεις διαρρήξεων - κλοπών από οικίες.

Τι κατασχέθηκε από τις αστυνομικές Αρχές

Από τις έρευνες στις οικίες των δραστών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων πλήθος ηλεκτρονικών συσκευών, κοσμημάτων, το χρηματικό ποσό των 4.060 ευρώ, 1 καταγραφικό μηχάνημα αποθήκευσης δεδομένων καμερών επιτήρησης, 5 κάμερες επιτήρησης, 1 οθόνη αναπαραγωγής εικόνας, γάντια και είδη ρουχισμού των κατηγορουμένων που φορούσαν κατά τη διάπραξη των κλοπών, καθώς και το επιχειρησιακό αυτοκίνητο της συμμορίας.
Το παράνομο όφελος που αποκόμισαν από την εγκληματική τους δράση, υπερβαίνει, σύμφωνα με την εκτίμηση της ΕΛΑΣ, το ποσό των 35.000 ευρώ. Σημειώνεται, ότι οι δύο 23χρονοι έχουν κατηγορηθεί και κατά το παρελθόν για κλοπές και ληστείες. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ συνεχίζεται η αστυνομική έρευνα για την συμμετοχή τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου