Με ταχύτατες διαδικασίες προχωράει ο Δήμος Φυλής την ανέγερση του 5ου Γυμνασίου Άνω Λιοσίων


 

Με ταχύτατες διαδικασίες προχωράει ο Δήμος Φυλής το θέμα της ίδρυσης, ανέγερσης και λειτουργίας του 5ου Γυμνασίου Άνω Λιοσίων. 

Το θέμα είχε ιεραρχηθεί ως η μεγάλη προτεραιότητα της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, στη συνάντηση του Δημάρχου Χρήστου Παππού και του Προέδρου της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Νίκου Χατζητρακόσια με τους Διευθυντές των σχολείων, στις 3 Σεπτεμβρίου 2020. 

Ακολούθησε η χωροθέτηση του σχολείου από το Δήμο Φυλής στο ΟΤ 971, κοντά στο Κλειστό Γυμναστήριο Δροσούπολης και ήδη η Τεχνική Υπηρεσία συντάσσει τη μελέτη. 

Παράλληλα, ο Πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Νίκος Χατζητρακόσιας ενημέρωσε, στις 21 Οκτωβρίου 2020, το Διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτ. Αττικής Αθανάσιο Νικολόπουλο, ο οποίος συμπεριέλαβε την ίδρυση του 5ου Γυμνασίου στις προτάσεις του προς το Υπουργείο Παιδείας και ζήτησε, όπως προβλέπει ο νόμος, από το Δημοτικό Συμβούλιο Φυλής σχετική γνωμοδότηση. 

Η γνωμοδότηση του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία τεκμηριώνει, κατά τρόπο αδιαμφισβήτητο, την αναγκαιότητα ίδρυσης του νέου σχολείου δόθηκε στη συνεδρίαση της Δευτέρας 9 Νοεμβρίου 2020, ανοίγοντας το δρόμο για τη σχετική δημοσίευση στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβέρνησης (ΦΕΚ). 

Παράλληλα, με την ίδια Απόφαση, το Δημοτικό Συμβούλιο γνωμοδότησε υπέρ της λειτουργίας λυκειακών τάξεων στο Εσπερινό Γυμνάσιο Άνω Λιοσίων. 

Η γνωμοδότηση του Δημοτικού Συμβουλίου κλείνει τον πρώτο κύκλο ενεργειών για το 5ο Γυμνάσιο. Θα ακολουθήσει ο δεύτερος κύκλος με την έγκριση της μελέτης από το Δημοτικό Συμβούλιο και την υποβολή της για χρηματοδότηση.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου