'Ετοιμο το νέο νηπιαγωγείο στην καρδιά των Άνω Λιοσίων


👪👩👧Τοποθετήθηκαν οι αίθουσες στο Παράρτημα του 7ου Νηπιαγωγείου Άνω Λιοσίων

Τέσσερις ακόμη προκατασκευασμένες αίθουσες, οι τελευταίες από τις, συνολικά, επτά που εξασφάλισε ο Δήμος Φυλής για τη σχολική κοινότητα, τοποθετήθηκαν την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου σε έκταση ιδιοκτησίας του Δήμου που συνορεύει με το 3ο Γενικό Λύκειο Άνω Λιοσίων, στη συμβολή των οδών Σουρή και Κοραή.

Πρόκειται, ουσιαστικά, για νέα σχολική μονάδα, που θα λειτουργήσει, επί του παρόντος, ως Παράρτημα του 7ου Νηπιαγωγείου Άνω Λιοσίων, με προοπτική, μετά την ολοκλήρωση των σχετικών διαδικασιών, να αποτελέσει αυτοτελή δομή και συγκεκριμένα το 11ο Νηπιαγωγείο Άνω Λιοσίων.

Οι τέσσερις αίθουσες έχουν τοποθετηθεί σε βάση έδρασης από οπλισμένο σκυρόδεμα και η επιφάνειά τους είναι 48 τ.μ. η κάθε μια. Διαθέτουν WC, είναι εφοδιασμένες με συναγερμό, σύστημα θέρμανσης –κλιματισμού, θερμοσίφωνα, πυροσβεστική φωλιά, αυτόματο σύστημα πυρανίχνευσης καπνού και αλεξικέραυνο ενώ υπάρχει εγκατεστημένο πλήρες ηλεκτρολογικό, υδραυλικό και αποχετευτικό δίκτυο. 

«Με την τοποθέτηση των τεσσάρων αυτών αιθουσών ολοκληρώνεται το έργο της προμήθειας, με ίδιους πόρους, επτά προκατασκευασμένων αιθουσών για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών των νηπιαγωγείων του Δήμου που προέκυψαν με την απόφαση υποχρεωτικής φοίτησης στο προνήπιο», τόνισε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικής Υπηρεσίας Θανάσης Σχίζας, υπογραμμίζοντας ότι τις επόμενες μέρες θα γίνει η σύνδεση των αιθουσών με τα δίκτυα κοινής ωφέλειας (ρευματοδότηση, υδροδότηση, αποχέτευση) και θα διαμορφωθεί ο προαύλειος χώρος.

Ο σχεδιασμός του Δήμου στην προσχολική εκπαίδευση θα ολοκληρωθεί με την ανέγερση του 12ου Νηπιαγωγείου στη συνοικία της Ζωφριάς και με την λειτουργία του 13ου Νηπιαγωγείου στον Παιδικό Σταθμό ΔΡΟΣΟΣΤΑΛΙΔΕΣ, στη συνοικία Δροσούπολης. Σε εξέλιξη βρίσκονται, επίσης, οι ενέργειες του Δήμου προς την ΚΤΥΠ ΑΕ με σκοπό την ανέγερση του 14ου Νηπιαγωγείου στη συνοικία Αγίου Ιωάννη. Ήδη ο σχετικός προγραμματισμός πήρε τη μορφή Απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου και εστάλη στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτ. Αττικής με σκοπό να δημοσιευτεί στο ΦΕΚ η ίδρυση των νέων σχολείων.

 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου