Ολοκληρώθηκαν και πρασινίζουν τέσσερις νέες πλατείες στο Ζεφύρι





Αυτοψία σε τέσσερις νέες πλατείες στη Δημοτική Ενότητα Ζεφυρίου πραγματοποίησε το μεσημέρι της Τρίτης 24 Νοεμβρίου 2020 ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς, μαζί με τους Αντιδημάρχους Γιάννη Μαυροειδάκο και Θανάση Σχίζα. 

Οι νέες πλατείες, βρίσκονται στο στάδιο της ολοκλήρωσής τους με τη φύτευση, αφού διαμορφώθηκαν κι επιστρώθηκαν με κυβόλιθους, τοποθετήθηκαν φώτα Led, καινούργια παγκάκια, κάδοι απορριμμάτων και αυτόματο πότισμα. 

Η δεντροφύτευση που γίνεται αυτές τις μέρες, βασίζεται σε μελέτη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Φυλής και στόχος της είναι, η προστασία και η ενίσχυση του οικοσυστήματος καθώς και η δημιουργία ενός λειτουργικού, ασφαλούς και ευχάριστου περιβάλλοντος για τους δημότες. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η επιλογή των θάμνων καθορίζεται από την παρουσία φυτών που δεν προκαλούν προβλήματα υγείας στα παιδιά όπως αλλεργίες κ.α. 
Επιπλέον, η επιθυμία για την όσο το δυνατόν πειστική αναφορά στην Ελληνική Ύπαιθρο, εκφράζεται με την επιλογή φυτών, όπως δεντρολίβανο, λεβάντα και μαργαρίτα. 
Τα φυτά, οι θάμνοι και τα δέντρα που χρησιμοποιούνται, είναι άριστης ποιότητας ενώ το σκηνικό των νέων πλατειών θα ολοκληρωθεί με την εγκατάσταση χλοοτάπητα. 

Οι νέες πλατείες που αυτές τις μέρες με την φύτευση τους ολοκληρώνονται είναι οι εξής: 

✅Η πλατεία επί των οδών Παναγίας Γρηγορούσης και Τζαβέλα 
✅Η πλατεία επί των οδών Ανεξαρτησίας και Μεσολογγίου
✅Η πλατεία επί των οδών Δαβάκη και Αθανασίου Διάκου και 
✅Η πλατεία “Σπύρου Μουστακαλή” επί των οδών Υψηλάντου και Γλυνού 

“Σε καθημερινή βάση εργαζόμαστε σκληρά σε όλους τους τομείς, για τη βελτίωση της εικόνας του τόπου και της ποιότητας ζωής των συνδημοτών μας” τονίζει αναφορικά με το νέο έργο στη Δημοτική Ενότητα, ο Αντιδήμαρχος Ζεφυρίου Γιάννης Μαυροειδάκος. 

“Οι τέσσερις νέες πλατείες του φυτεύονται αυτές τις ημέρες αποτελούν το κομμάτι ενός μεγάλου έργου με τη δημιουργία συνολικά 19 Πλατειών σε Άνω Λιόσια Ζεφύρι και Φυλή” σημειώνει ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Θανάσης Σχίζας, προσθέτοντας ότι θα υπάρξει και συνέχεια. 

“Οι νέες πλατείες του Δήμου Φυλής αποτελούν περιβαλλοντικά σημεία πρασίνου και αναφοράς για τους συμπολίτες μας, σε κάθε γειτονιά. Όταν, κι εύχομαι το συντομότερο δυνατό, τελειώσουμε με την πανδημία αυτές οι πλατείες θα είναι έτοιμες να γεμίζουν από κόσμο, που όσο ποτέ άλλοτε έχει ανάγκη, από στιγμές κοινωνικής επαφής, χαλάρωσης και αναψυχής” επισημαίνει ο Δήμαρχος Χρήστος Παππούς, προσθέτοντας ότι η αύξηση του πρασίνου στο Δήμο Φυλής, αποτελεί προτεραιότητα. 


Ακολουθούν χαρακτηριστικά φωτογραφικά στιγμιότυπα



























 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου