Αποστόμωσε τον Κουλοχέρη ο Κρεμύδας

ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑΛΟΓΙΖΕΙ ΑΣΧΕΤΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΑΣΥΝΕΠΕΙΑ-ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙ

Ήταν πραγματικά έκπληξη το θέμα με το οποίο επιχείρησε να κάνει αντιπολίτευση σε εμένα προσωπικά και στην Α΄ΕΣΕ Δήμου Φυλής, διαμέσου του δικού του φερέφωνου (fylikanea.gr), o επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Αλέξανδρος Κουλοχέρης. Κακή έκπληξη, ομολογώ. Δεν περίμενα κάτι λιγότερο όμως από μια κακή αντιπολίτευση που αντιμετωπίζει επιδερμικά τα πάντα. Ακόμα και τον ρόλο της.

Ας δούμε λοιπόν ένα – ένα τα θέματα:

11.Δωρεά σχολικών λεωφορείων: Οι δωρεές για κοινωνικούς σκοπούς βοηθούν τους κρατικούς φορείς στην αποστολή τους. Η διοίκηση του Δήμου, δαπανάει πολύ περισσότερα χρήματα από το ποσόν της κρατικής επιχορήγησης για τις ανάγκες συντήρησης και τα λειτουργικά έξοδα των σχολείων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Παράλληλα θα εξακολουθήσει να αναζητά και να διεκδικεί κάθε διαθέσιμο πόρο, από κάθε πηγή, για τα σχολεία του Δήμου μας. Το ότι, αντί να μας επαινέσει που εξασφαλίσαμε τη δωρεά δύο σχολικών λεωφορείων, μας κάνει κριτική, αποτελεί μια παγκόσμια πρωτοτυπία του κου Κουλοχέρη. Από την πλευρά μας, ο Δήμαρχος Χρήστος Παππούς ευχαρίστησε το Αλληλοβοηθητικό Ταμείο Περιθάλψεως Συλλόγου Υπαλλήλων Τραπέζης Ελλάδος και συνεχίζουμε, ακάθεκτοι, το έργο μας στα σχολεία.

Θα θυμίσω στον κ. Κουλοχέρη, ότι η παράταξή του έχει, κατ΄ επανάληψη ευχαριστήσει τον κ. Αθανάσιο Μαρτίνο για τις ευγενικές του χορηγίες και πολύ καλά έχει πράξει, γιατί κάθε  κοινωνική προσφορά είναι ευπρόσδεκτη. Όμως δεν είναι δυνατό να κρίνει με δύο μέτρα και δύο σταθμά. 

 

22.Δίχρονη προσχολική εκπαίδευση: Η προσχολική εκπαίδευση υπήρξε ένα οριζόντιο νομοθέτημα του Υπουργείου Παιδείας, το οποίο αγνοούσε τις πραγματικές ανάγκες και ιδιαιτερότητες κάθε Δήμου. Ο Δήμος Φυλής, που εξαιρέθηκε από την πρώτη εφαρμογή αυτού του νομοθετήματος, προσπάθησε με επιστολές και επαφές του Δημάρχου μας μέχρι την τελευταία στιγμή, να καταδείξει γιατί, με βάση αυτές τις ιδιαιτερότητες, όφειλε η πολιτεία να τον εξαιρέσει οριστικά. Θα θυμίσω, στον κ. Κουλοχέρη, ότι σχεδόν όλοι οι Δήμοι καθυστέρησαν την εφαρμογή της προσχολικής αγωγής με την τοποθέτηση αιθουσών, αφού οι διαδικασίες είναι χρονοβόρες. Θα του θυμίσω, επίσης, ότι στο θέμα των αιθουσών προσχολικής αγωγής δεν είχε, εκ του νόμου, καμία αρμοδιότητα- παρέμβαση η Πρωτοβάθμια Σχολική Επιτροπή, όπως δεν είχε σε κανέναν Δήμο, γεγονός που αποτυπώνεται και στη σχετική απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής (Αρ. απ. 225/19.08.2020). 

33.Εξοπλισμός στους μαθητές: Η παροχή εξοπλισμού στους μαθητές είναι αρμοδιότητα του Υπουργείου Παιδείας κι αυτό προκύπτει, αβίαστα, από τις πρόσφατες δηλώσεις της κας Υπουργού, με τις οποίες αναλαμβάνει να χορηγήσει ηλεκτρονικό εξοπλισμό στους μαθητές. Στο πλαίσιο των δικών της αρμοδιοτήτων, η Πρωτοβάθμια Σχολική Επιτροπή, τον Απρίλιο του 2020, πήρε απόφαση για τη διάθεση ποσού 11.700 ευρώ σε προμήθεια ηλεκτρονικών υπολογιστών και περιφερειακών μέσων για τον εξοπλισμό των σχολείων. Αυτό ήταν άλλωστε ήταν το όριο των χρημάτων που μπορούσε να διαθέσει από τον νόμο.

Θα θυμίσω στον κ. Κουλοχέρη ότι ο ίδιος ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΕ τη συγκεκριμένη προμήθεια, γιατί, όπως είπε, δεν αιτιολογούνται οι δαπάνες εν μέσω πανδημίας, με κλειστά σχολεία!  Τώρα ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΑ «κλαίει» γιατί δήθεν τα παιδιά του δημοτικού δεν έχουν εξοπλισμό να παρακολουθήσουν μαθήματα. Του επιστρέφω λοιπόν τον χαρακτηρισμό, εκτιμώντας πως ο ίδιος θα έπρεπε να διαθέτει και ΝΤΡΟΠΗ και ΤΣΙΠΑ, όπως επίσης θα έπρεπε να γνωρίζει πως η Α΄ΕΣΕ έδρασε με βάση το ρητό «των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν». 

Προκαλώ και προσκαλώ εξάλλου, τόσο τον ίδιο, όσο και όποιον άλλο επιθυμεί να επισκεφθεί τα γραφεία της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής, προκειμένου να τον ενημερώσω προσωπικά για όποιες απορίες και ερωτηματικά έχει. Εδώ βρίσκομαι καθημερινά και επί πολλές ώρες, μαζί με τους πολύτιμους συνεργάτες μου, το Δ.Σ της Α’  ΕΣΕ και τους Συλλόγους Γονέων, δουλεύοντας από κοινού με ευθύνη και αγάπη για το μέλλον των παιδιών αυτού του τόπου. Γνωρίζω τι θα πει προσπάθεια, κόπος, αγωνία. Είμαι αυτοδημιούργητος, όχι φυτευτός.

Τέλος, θα τον συμβούλευα να βρει κάτι ουσιαστικό να πει, αντί για τις λαϊκίστικες και άνευ περιεχομένου παρεμβάσεις του, για να επιβεβαιώσει το ρόλο του ως αντιπολίτευση και αντί να αντιμετωπίζει τους συνδημότες μας ως ανόητους ιθαγενείς που δε γνωρίζουν και δεν αντιλαμβάνονται την αλήθεια.

 

Ιωάννης Κρεμύδας

Πρόεδρος Α΄ ΕΣΕ Δήμου Φυλής


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου