Σε πλήρη εξέλιξη η ανάπλαση του Ιστορικού Κέντρου στα Άνω Λιόσια
 
Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζεται το μεγάλο έργο αστικής ανάπλασης σε επιφάνεια πάνω από 26.000 τ.μ., στη Δημοτική Ενότητα Άνω Λιοσίων που συγχρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Αττικής και ίδιους πόρους του Δήμου Φυλής. 

Αυτές τις μέρες τα συνεργεία εργάζονται πυρετωδώς στην Οδό Μητροπόλεως όπου γίνονται σκαπτικές εργασίες καθώς και σε όλο το μήκος της Αλ. Παναγούλη που γίνεται επίστρωση με κυβόλιθους. 

Στόχος του έργου του οποίου τις μελέτες και την επίβλεψη έχει η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Φυλής, είναι η λειτουργική, περιβαλλοντική και αισθητική αναβάθμιση του βόρειου και ανατολικού τμήματος του ιστορικού κέντρου των Άνω Λιοσίων, με γνώμονα τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών. 

Το έργο περιλαμβάνει καθαίρεση πεζοδρομίων και φθαρμένων ασφαλτοστρώσεων, επίστρωση σε όλο το πλάτος των οδών με κυβόλιθους με διευθέτηση της ρύσης όμβριων, δημιουργία χώρων στάθμευσης και γραμμής όδευσης τυφλών, δενδροφύτευση, καθώς και εργασίες ηλεκτροφωτισμού κατά μήκος των οδών που γίνονται οι παρεμβάσεις. 

Στα οικοδομικά τετράγωνα που ολοκληρώθηκαν οι εργασίες , αποσύρθηκαν τα παλαιά φωτιστικά χαμηλού φωτισμού που μετρούσαν πάνω από 25 χρόνια ζωής και τοποθετήθηκαν νέοι σύγχρονοι στύλοι φωτισμού ύψους 6 μέτρων με λαμπτήρες Led. 

“Στόχος της ανάπλασης του Ιστορικού Κέντρου είναι να αλλάξει μορφή η πόλη και να γίνει πιο ανθρώπινη και φιλική για τους συνδημότες μας. Ταυτόχρονα συνεχίζονται μεγάλα έργα καθημερινότητας, στις Δημοτικές Ενότητες Ζεφυρίου και Φυλής. Τα έργα οδοποιίας, τα αντιπλημμυρικά, η δενδροφύτευση νέων πλατειών, η ολοκλήρωση νέων Σχολικών Κτιρίων και Πολιτιστικών Κέντρων μέρα με τη μέρα, βελτιώνουν την εικόνα του Δήμου μας” σημειώνει ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς, προσθέτοντας ότι: Το έργο που ξεκίνησε κατά την προηγούμενη Δημοτική Θητεία θα συνεχιστεί απρόσκοπτα σε όλους τους τομείς ενώ στο σχεδιασμό του Δήμου Φυλής, προστίθενται νέα σημαντικά έργα. 

Ακολουθούν χαρακτηριστικά φωτογραφικά στιγμιότυπα
0 comments:

Δημοσίευση σχολίου