Συνάντηση Γενικών Γραμματέων των Δήμων της Δυτικής Αττικής στο Δήμο Φυλής

 


Συνάντηση των Γενικών Γραμματέων των Δήμων της Δυτικής Αττικής με τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης “ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ”, Μιχάλη Χρηστάκη πραγματοποιήθηκε, το απόγευμα της Παρασκευής 13 Νοεμβρίου 2020, στο Δημαρχείο του Δήμου Φυλής στα Άνω Λιόσια. 

Στη συνάντηση συζητήθηκαν θεσμικά θέματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καλές πρακτικές, χρηματοδοτικά εργαλεία και κυρίως η διαδικασία υποβολής προτάσεων χρηματοδότησης έργων στο Πρόγραμμα ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ. Επίσης η καταστατική θέση των Γενικών Γραμματέων και οι αρμοδιότητές τους, ενώ εκτιμήθηκε ως θετική η περσινή διάταξη νόμου που έδωσε τη δυνατότητα διορισμού Γενικών Γραμματέων και σε Δήμους κάτω των 20 χιλ. κατοίκων. Όπως ανέφερε ο Μιχάλης Χρηστάκης η συμβολή του ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ στις εξελίξεις της Δημόσιας Διοίκησης είναι σημαντική καθώς πρόκειται για φορέα στον οποίο συμμετέχουν επιστήμονες πολλών ειδικοτήτων με σημαντική επαγγελματική και επιστημονική εμπειρία. 

Τη συνάντηση χαιρέτισε ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς, ο οποίος είχε εγκάρδια συνομιλία και φωτογραφήθηκε με τους Γενικούς Γραμματείς. Παρευρέθηκαν οι Γενικοί Γραμματείς των Δήμων Φυλής Αργύρης Αργυρόπουλος, Ασπροπύργου Στάθης Ρεστέμης, Ελευσίνας Γιάννης Παναγιωτούλιας, Μάνδρας Ειδυλίας Δημήτρης Ραφτόπουλος και Μεγαρέων Σπύρος Μάρκου.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου