Στο πλευρό των τοπικών επιχειρήσεων Παππούς, Αβράμης και σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο


Ανακούφιση προκάλεσε στον Αντιδήμαρχο Γιώργο Αβράμη η Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την απαλλαγή, από τα δημοτικά τέλη, των επιχειρήσεων που ανέστειλαν, υποχρεωτικά, τη δραστηριότητά τους, λόγω κορονοϊού. Η Απόφαση βασίστηκε στη σχετική Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της Κυβέρνησης, που, σύντομα, θα κυρωθεί, με νόμο, από τη Βουλή.
Ο Αβράμης είναι άνθρωπος της αγοράς και ξέρει, από πρώτο χέρι, τον αγώνα που δίνουν οι τοπικές επιχειρήσεις για να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους. Γνωρίζει επίσης ότι τα χέρια του Δήμου είναι δεμένα, γιατί δεν έχει αρμοδιότητα να βοηθήσει. Εκεί όπου του δόθηκε η δυνατότητα, όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση, το έκανε, άμεσα.
Φυσικά δεν έχει την ψευδαίσθηση ότι η απαλλαγή των καταστημάτων από τα δημοτικά τέλη θα διασφαλίσει τη βιωσιμότητά τους, καθώς αυτή τη στιγμή, οι υγειονομικές συνθήκες δεν επιτρέπουν καμιά πρόβλεψη για το πότε θα ανοίξει η αγορά. Όμως βρίσκεται σε επαφή με ανθρώπους που αναζητούν λύσεις και προσπαθεί να μένει ενήμερος για τις εξελίξεις, γνωρίζοντας ότι, αν υπάρξει η κατάλληλη νομική ρύθμιση θα έχει στο πλευρό του το Δήμαρχο Χρήστο Παππού, αλλά και όλα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.
Γιατί δεν είναι ο μόνος που αγωνιά για την επιβίωση των τοπικών επιχειρήσεων. Απλά σε αυτόν έλαχε, λόγω αρμοδιότητας στα οικονομικά, ένα μέρος της ευθύνης για την επίλυση του δύσκολου προβλήματος. Που, δυστυχώς, ξεπερνάει τις αρμοδιότητες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης...

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου