ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΑ: Σκληρή επίθεση της γουρουνοπούλας στην προβατίνα

 

Η επιχείρηση διείσδυσης της γουρουνοπούλας, του παραδοσιακού ψητού της Μεσσηνίας, σε μια προβατινοκρατούμενη περιοχή, όπως η δική μας, μοιάζει με ψέμα. Ή με ποίημα, όπως θα έλεγε η πιάτσα. 
Κι όμως το «Χοιροποίημα» δεν αποτελεί ψέμα, αλλά …χοιροπιαστή αλήθεια. Είναι το όνομα του νέου ψητοπωλείου που αποφάσισε να φέρει τη Μεσσηνία στα Άνω Λιόσια. Κι αν μη τι άλλο, απέδειξε ότι μπορεί να είναι δύσκολο να μετακινήσεις έναν ολόκληρο νομό, αλλά εύκολο να διαδώσεις τη γαστριμαργική του κουλτούρα. 
Αυτό, ακριβώς, έκανε το «Χοιροποίημα», δημιουργώντας ποιοτικές και κυρίως, …χοιροποίητες γεύσεις στα Άνω Λιόσια. Με επίκεντρο ένα καλαίσθητο μαγαζί στο σιντριβάνι, δηλαδή στην καρδιά της πόλης, γράφει καθημερινά χοιροποιήματα γεύσης, προσφέροντας γουρουνοπούλα επί τόπου ή κατ’ οίκον.

Ακολουθώντας τη γνωστή ρήση ότι ο πελάτης έχει πάντα δίκιο, το «Χοιροποίημα» δεν είναι απόλυτο. Προσφέρει στους λάτρεις της ελαφριάς διατροφής κοτόπουλο σούβλας και στους Ηπειρώτες κρασί Ζίτσας. 
Όσο για τις τιμές, δεν είναι απλά φιλικές. Είναι αδελφικές και αποτελούν τη χρυσή τομή, ανάμεσα στην ποιότητα και στο κόστος. 
Όσοι οι πιστοί ας προσέλθουν λοιπόν. Ακόμα και οι ορκισμένοι στην προβατίνα δικαιούνται μια παρασπονδία. Ή έστω μια μικρή απιστία, που θα διανθίσει την προαιώνια σχέση τους μαζί της… 

ΧΟΙΡΟΠΟΙΗΜΑ 
Φυλής 71, Άνω Λιόσια 
Τηλ. 210-2480004 και 6973209998



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου