Συγκίνηση κι ευχές με Πρωτοχρονιάτικα κάλαντα από τη Φιλαρμονική του Δήμου Φυλής








 
🎅🎇🎄Λάμψη και χαρά έδωσε το πρωί της παραμονής της Πρωτοχρονιάς την Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου η Φιλαρμονική που τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας, παιάνισε τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα και άλλους εορταστικούς σκοπούς, σε Άνω Λιόσια , Ζεφύρι και Φυλή. 

Η ευχάριστη έκπληξη που χάρισε συγκίνηση και χαμόγελα σε συνδημότες κάθε ηλικίας κι έβγαλε τον κόσμο σε αυλές και μπαλκόνια, ξεκίνησε νωρίς το πρωί από την Κεντρική Πλατεία και τους δρόμους της Δημοτικής Ενότητας Φυλής. 

Στη γραφική Χασιά, τον μαέστρο Νίκο Καλομοίρη και την ολιγομελή - λόγω των περιοριστικών μέτρων – μπάντα του, υποδέχθηκαν στην είσοδο του Δημαρχείου “Νίκος Λιάκος”, όπου και αντάλλαξαν θερμές ευχές, η Αντιδήμαρχος Φυλής Ελένη Λιάκου και ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Διονύσης Βλάχος. 

Εν συνεχεία η Φιλαρμονική βρέθηκε στη Λεωφόρο Πηνειού στη συνοικία της Δροσούπολης όπου και προκάλεσε ενθουσιασμό και στιγμές χαράς σε καταστηματάρχες, περαστικούς κάθε ηλικίας και διερχόμενους οδηγούς. Η ίδια εικόνα εξάλλου, κυριάρχησε και στη συνοικία της Ζωφριάς όπου οι μουσικοί χάρισαν τις εορταστικές νότες τους στη λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου. 

Ξεχωριστός προορισμός για την μπάντα του Δήμου Φυλής υπήρξε και η Δημοτική Ενότητα Ζεφυρίου όπου στο Πάρκο “Κώστας Λιάρος” τον Νίκο Καλομοίρη και τους μουσικούς του υποδέχθηκε ο Αντιδήμαρχος Ζεφυρίου Γιάννης Μαυροειδάκος που τους πρόσφερε τα παραδοσιακά γλυκίσματα των ημερών, μελομακάρονα και κουραμπιέδες. 

Συγκινητική τόσο στο Πάρκο “Λιάρος” όσο και στην Πλατεία “Γρηγορίου Λαμπράκη” που επισκέφθηκε η Φιλαρμονική στο Ζεφύρι, υπήρξε η ανταπόκριση του κόσμου και κυρίως ηλικιωμένων συνδημοτών που χάρισαν απλόχερα στα μέλη της Φιλαρμονικής, ευχές και χαμόγελα. 

Επόμενος σταθμός στην είσοδο της πόλης των Άνω Λιοσίων, υπήρξε η Τεχνική Υπηρεσία – Πολεοδομία του Δήμου Φυλής , όπου η Φιλαρμονική έγινε δεκτή με προστατευτικές μάσκες ενθουσιασμό και θερμές ευχές, από τους Αντιδημάρχους – Αναπληρωτές Δημάρχου, Βασίλη Γεωργιάδη, Γιώργο Ραφτέλη και Νίκο Χατζητρακόσια, ο οποίος γλύκανε τον μαέστρο και τους μουσικούς του, προσφέροντας τους σοκολάτες. Με αισθήματα χαράς εξάλλου, παρακολούθησαν τους εορταστικούς σκοπούς οι εργαζόμενοι των Τεχνικών Υπηρεσιών που κατέβηκαν στην είσοδο και βγήκαν στα παράθυρα προκειμένου να απολαύσουν στιγμές που είχαν λείψει από όλους. 

Η Φιλαρμονική στην πορεία της προς την “καρδιά” των Άνω Λιοσίων παιάνισε τα κάλαντα στην πύλη του Πολιούχου Ναού Αγίων Κωνσταντίνου κι Ελένης, σκόρπισε πρωτοχρονιάτικους σκοπούς στην Πλατεία Μητροπόλεως και στην Κεντρική Πλατεία Ηρώων και κατέληξε στην είσοδο του Δημαρχείου Άνω Λιοσίων. 

Εκεί την καλωσόρισαν εκτός από τους εργαζόμενους που είχαν βγει σε παράθυρα και μπαλκόνια, ο Γιώργος Αντωνόπουλος που ως αρμόδιος αναπληρωτής Δημάρχου του Ωδείου και της Φιλαρμονικής ανέλαβε την ευαίσθητη αυτή πρωτοβουλία, οι Αντιδήμαρχοι Θανάσης Σχίζας, Γιώργος Αβράμης και Ελένη Λιάκου και φυσικά ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς που αντάλλαξε με τον Νίκο Καλομοίρη και κάθε μέλος της Φιλαρμονικής ξεχωριστά εγκάρδιες ευχές, για μια νέα χρόνια που θα φέρει ότι στέρησε η προηγούμενη. Πάνω απ΄όλα, υγεία, πολλές μουσικές και ελευθερία! 

Ακολουθούν χαρακτηριστικά videos και πλούσιο φωτογραφικό υλικό

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου