Σύγχρονα στέγαστρα για στάσεις λεωφορείων από το Πρόγραμμα Φιλόδημος ΙΙ πέτυχε ο Δήμος Φυλής

 
Την προμήθεια και τοποθέτηση 25 σύγχρονων στεγάστρων σε στάσεις λεωφορείων πέτυχε ο Δήμος Φυλής από το Πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ του Υπουργείου Εσωτερικών, προϋπολογισμού 83.700,00 ευρώ. 

Τα υπερσύγχρονα στέγαστρα θα τοποθετηθούν σε κομβικά σημεία και στις τρεις Δημοτικές ενότητες Άνω Λιοσίων, Ζεφυρίου και Φυλής. 

Σύμφωνα με τη μελέτη που εκπόνησε η Τεχνική Υπηρεσία , που επέλεξε και τα σημεία ανάλογα με την κίνηση και τις ανάγκες του επιβατικού κοινού, τα νέα στέγαστρα θα διαθέτουν σταθερά καθίσματα, ηλεκτροφωτισμό, καλάθι απορριμμάτων, ευχέρεια χρήσης από ΑΜΕΑ και ψηφιακές εφαρμογές που θα διατίθενται για την ενημέρωση του επιβατικού κοινού. Επίσης, όπου υπάρχουν παλιά στέγαστρα θα αποξηλωθούν και στη θέση τους θα τοποθετηθούν καινούργια. 

Αξίζει να σημειωθεί, ότι τις διαδικασίες για την ένταξη του έργου και τη συνολική χρηματοδότησή του από το Πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ, “έτρεξαν” με ταχύτατους ρυθμούς, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Θανάσης Σχίζας και ο επιστημονικός συνεργάτης του Δημάρχου Γιάννης Λιάκος. 

“Σε ότι αφορά στη βελτίωση της ποιότητας ζωής και την εξυπηρέτηση των συνδημοτών μας, δίνουμε καθημερινές μάχες, κερδίζοντας κάθε ευκαιρία που μας δίνεται” επισημαίνει σχετικά με τη νέα χρηματοδότηση, ο Αντιδήμαρχος Θανάσης Σχίζας. 

“Η καθημερινότητα των συμπολιτών μας και η διαρκής αναβάθμισή της, ιδιαίτερα στον τομέα της συγκοινωνίας αποτελεί για τον Δήμο Φυλής μόνιμη προτεραιότητα. Είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας προκειμένου, οι εργαζόμενοι, οι ηλικιωμένοι, οι νέοι, οι γονείς με μικρά παιδιά, τα άτομα με ειδικές ανάγκες και όλοι εκείνοι οι συμπολίτες μας που χρησιμοποιούν τη δημόσια συγκοινωνία, να έχουν την εξυπηρέτηση που του αξίζει. Γι' αυτό και ο αγώνας μας για τη βελτίωση των συνθηκών ήταν εξ αρχής και θα παραμείνει διαρκής” τονίζει σχετικά, ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς. 

Οι διαδικασίες για το νέο έργο, θα ξεκινήσουν άμεσα.






0 comments:

Δημοσίευση σχολίου