Εορταστική λάμψη στα Άνω Λιόσια - Σε πλατείες, λεωφόρους, συνοικίες


Η φωταγώγηση του μεγάλου Χριστουγεννιάτικου Δέντρου στην καρδιά της πόλης των Άνω Λιοσίων, την πλατεία Ηρώων, που συνοδεύτηκε από τις ευχές του Δημάρχου Φυλής Χρήστου Παππού για καλές γιορτές και μια αλλιώτικη νέα χρονιά από αυτήν που φτάνει στο τέλος της, ήταν μόνο η αρχή. 

Γιατί, ο στολισμός που σταδιακά απλώθηκε σε λεωφόρους και κεντρικά σημεία και στις τρεις Δημοτικές Ενότητες Άνω Λιοσίων, Ζεφυρίου και Φυλής έχει χαρίσει στο σύνολο του Δήμου φωτεινές εικόνες, που στη δύσκολη περίοδο που διανύουμε τις έχουμε όλοι μας, ανάγκη. 

Στα Άνω Λιόσια, εκτός από το πανύψηλο Χριστουγεννιάτικο Δέντρο, τα λαμπιόνια έχουν τυλίξει τους κορμούς των δέντρων απ΄άκρη σ' άκρη σε όλο το χώρο πρασίνου της πλατείας ενώ κατάφωτη είναι και η πρόσοψη του Δημαρχείου. 

Δικό της εορταστικό κλίμα έχει επίσης η “μικρή πλατεία” Μητροπόλεως από τον πολιούχο Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης όπως και οι γύρω δρόμοι που τη συνδέουν με το Δημαρχείο. 

Στο “Συντριβάνι” εξάλλου στον χαρακτηριστικό κόμβο της Λεωφόρου Φυλής όπως και τα προηγούμενα χρόνια, έχει στηθεί το εντυπωσιακό φωταγωγημένο έλκηθρο του Άγιου Βασίλη, που φτιάχνει τη διάθεση και φωτίζει τις εορταστικές νύχτες των διερχόμενων οδηγών. 

Οι κεντρικοί δρόμοι της πόλης έχουν ξεχωριστή εορταστική φωταγώγηση ενώ αξιοσημείωτη είναι και η προσπάθεια που έχει γίνει, σε κάθε συνοικία και γειτονιά των Άνω Λιοσίων.

Παρά τη δύσκολη συγκυρία εκατοντάδες συνδημότες έχουν κάνει την ατομική τους προσπάθεια, με αποτέλεσμα επιχειρήσεις, σπίτια, κήποι, παράθυρα και μπαλκόνια να αποπνέουν το εορταστικό κλίμα των ημερών. 

Η συνολική εικόνα έχει ιδιαίτερους συμβολισμούς, με τα ελπιδοφόρα μηνύματα της γέννησης του Χριστού αλλά και της έλευσης του 2021 να κυριαρχούν σε κάθε γωνιά της πόλης. 

Ακολουθούν χαρακτηριστικές εικόνες που μιλούν από μόνες τους


 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου