Χρηματοδότηση για Σταθμούς Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων διεκδικεί από το Πράσινο Ταμείο ο Δήμος Φυλής


 
Με το βλέμμα στραμμένο στην “έξυπνη” μετακίνηση που έχει αρχίσει να αναπτύσσεται σε όλη τη χώρα και με στόχο τη χρήση οχημάτων χαμηλών και μηδενικών εκπομπών , ο Δήμος Φυλής, υπέβαλε πρόταση στο Πράσινο Ταμείο, για τη χρηματοδότηση μελέτης, με αντικείμενο τη δημιουργία Σταθμών Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων. 

Με την εκπόνηση του Σχεδίου Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (Σ.Φ.Η.Ο.), ανοίγει ο δρόμος προκειμένου ο Δήμος Φυλής, να υλοποιήσει τον σχεδιασμό για ανανέωση και εκσυγχρονισμό του στόλου του με ηλεκτρικά οχήματα, εξοικονομώντας σημαντικούς πόρους. 

Ταυτόχρονα, γίνεται ένα ουσιαστικό βήμα, προκειμένου να μπει η ηλεκτροκίνηση στην ζωή των συνδημοτών μας, με πολλαπλά οφέλη για το περιβάλλον, την τοπική οικονομία, και τις επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν ήδη ή σχεδιάζουν να προμηθευτούν ηλεκτρικά οχήματα, αξιοποιώντας σχετικές επιδοτήσεις και προγράμματα. 

Αξίζει να σημειωθεί, ότι βάσει του σχεδιασμού θα υπάρχουν 46 σημεία φόρτισης και στις τρεις Δημοτικές Ενότητες, Άνω Λιοσίων, Ζεφυρίου και Φυλής. 

“Οι πρωτοβουλίες και οι δράσεις που έχουν δρομολογηθεί για να αλλάξει περιβαλλοντικό αποτύπωμα ο Δήμος Φυλής , είναι διαρκείς και πολυδιάστατες. Διεκδικούμε κάθε διαθέσιμη πηγή πόρων για έργα και υποδομές, προς όφελος των συμπολιτών μας . Σε αυτή τη φιλοσοφία εντάσσεται και ο σχεδιασμός για έναν περιβαλλοντικά ορθό τρόπο μετακίνησης” σημειώνει σχετικά, ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου