Ο Δήμος Φυλής απαλλάσσει από τα δημοτικά τέλη τις επιχειρήσεις που δεν λειτουργούν λόγω κορωνοϊού

Σε μέτρα ελάφρυνσης και στήριξης της τοπικής οικονομίας προχώρησε ο Δήμος Φυλής με στόχο να υποστηριχθούν οι επαγγελματίες της πόλης, οι οποίοι πλήττονται από την πανδημία του κορονοϊού. 
Με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Δήμος Φυλής προχωρά στην απαλλαγή από τα Δημοτικά Τέλη Καθαριότητας και Φωτισμού, σε όλες τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται εντός των ορίων του και έχουν διακόψει υποχρεωτικά τη λειτουργία τους, λόγω των μέτρων αποτροπής διασποράς του κορωνοϊού (covid-19). 


«Οι επιχειρηματίες της Φυλής δοκιμάζονται πολύ σκληρά από αυτή την πρωτόγνωρη κατάσταση που βιώνουμε από το Μάρτιο στη χώρα. Στεκόμαστε δίπλα τους και τους απαλλάσσουμε από τα δημοτικά τέλη καθαριότητας και φωτισμού, με την ευχή όλοι μαζί να ξεπεράσουμε σύντομα αυτή τη δοκιμασία», υπογραμμίζει ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς. 

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις μέσω της ιστοσελίδας του Δήμου Φυλής (https://fyli.gr/) και να ζητήσουν απαλλαγή για τους μήνες Μάρτιο-Απρίλιο-Μάϊο αλλά και για το τρέχον χρονικό διάστημα όσο διαρκούν οι περιορισμοί.

Η ειδική πλατφόρμα ψηφιακών υπηρεσιών προς τους πολίτες, που ήδη λειτουργεί στην ιστοσελίδα του Δήμου φέρει τον τίτλο : «ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΑΙΤΗΣΗΣ ΑΠΑΛΛΑΓΗΣ Δ.Τ & ΜΕΙΩΣΗ ΤΕΛΟΥΣ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ». 

Η απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη στις επιχειρήσεις που διέκοψαν υποχρεωτικά τις εργασίες τους γίνονται κατ΄ εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 37 παρ. 9 της από 20-03-2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (Π.Ν.Π.) και σε υλοποίηση της αρ. 247/08-12-2020 Απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου.

 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου