Τρεις νέες αίθουσες διδασκαλίας εγκατέστησε ο Δήμος Φυλής, με ίδιους πόρους, στο 10ο Δημοτικό Άνω ΛιοσίωνΦωτό Αρχείου από τα εγκαίνια του 10ου Δημοτικού 

Τρεις επιπλέον αίθουσες διδασκαλίας, τοποθετήθηκαν, με δαπάνη του Δήμου Φυλής, στο 10ο Δημοτικό Σχολείο Άνω Λιοσίων, με στόχο την αναβάθμιση της λειτουργικότητας και την αύξηση της δυναμικότητάς του. 

Παράλληλα στο υπάρχον συγκρότημα, που λειτουργεί από το 2015 και διαθέτει εννέα αίθουσες διδασκαλίας, ο Δήμος Φυλής εγκατέστησε, σύστημα κεντρικής θέρμανσης (καλοριφέρ) και προκατασκευασμένα WC αγοριών, κοριτσιών και καθηγητών. 

Σύμφωνα με τη μελέτη της Τεχνικής Υπηρεσίας, οι νέες αίθουσες είναι προκατασκευασμένες (βαρέος τύπου) και διαθέτουν συναγερμό, σύστημα θέρμανσης-κλιματισμού, πυροσβεστική φωλιά, αυτόματο σύστημα πυρανίχνευσης καπνού και αλεξικέραυνο, ενώ πληρούν τις απαιτούμενες προδιαγραφές ασφάλειας.

Την ικανοποίησή του για την ολοκλήρωση των εργασιών εξέφρασε ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς, ο οποίος χαρακτηρίζει μέγιστη προτεραιότητα της Διοίκησης την αναβάθμιση και την επέκταση της σχολικής στέγης. Δεν παρέλειψε,επίσης, να απονείμει τα εύσημα στην Τεχνική Υπηρεσία, αλλά και σε όσους συνέβαλαν στην πραγματοποίηση του έργου. “Με τις νέες αίθουσες το σχολείο διαθέτει, πλέον, δώδεκα και αυξάνεται η δυναμικότητά του, κατά εβδομήντα πέντε μαθητές, καλύπτοντας τις ανάγκες της περιοχής. Ακολουθήσαμε, επίσης, τις υποδείξεις της εκπαιδευτικής κοινότητας και το κάναμε πιο λειτουργικό”, τόνισε.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς έχει εξασφαλίσει όλες τις απαιτούμενες χρηματοδοτήσεις ώστε, σύντομα, η περιοχή, πέριξ του 10ου Δημοτικού Σχολείου, να μεταμορφωθεί σε όαση χαράς, παιγνιδιού και άθλησης, αφού θα κατασκευαστούν μια σύγχρονη παιδική χαρά και ένα γήπεδο ποδοσφαίρου 5Χ5. 

Παράλληλα, με τις διανοίξεις νέων δρόμων και τις ασφαλτοστρώσεις που ήδη έχουν γίνει, η περιοχή έχει αναβαθμιστεί αισθητά.


 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου