Διαφορετικά αλλά λαμπρά και με παραδόσεις τα Θεοφάνεια στον Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου κι Ελένης Άνω Λιοσίων







Φωτό Δημήτρης Μανώλαρος 

Με λαμπρές τιμές και τηρώντας κατά γράμμα τα μέτρα προστασίας εορτάστηκαν τα Θεοφάνεια στον Πολιούχο Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου κι Ελένης Άνω Λιοσίων. 

Η Θεία Δοξολογία τελέστηκε Προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Ηλιουπόλεως κ.κ. Θεοδώρου με τους Αρχιμανδρίτη Τίτο Χρήστου και τους πατέρες Φανούρη Μπρίλη και Παναγιώτη Μυλωνάκη να τηρούν άψογα τους συμβολισμούς και τις παραδόσεις, παρά τις δύσκολες συνθήκες που όλοι μας βιώνουμε. 

Τον Δήμο Φυλής που φρόντισε για τη διαδικτυακή (live streaming) μετάδοση της λειτουργίας εκπροσώπησε ο Πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Άνω Λιοσίων Νίκος Λιόσης. 

Με το πέρας της Δοξολογίας ο κόσμος τηρώντας απαρέγκλιτα τα μέτρα προστασίας έλαβε τον Αγιασμό και όπως και πέρσι ένα πορτοκάλι. Πρόκειται για έθιμο που αναβιώνει σε διάφορες γωνιές της Ελλάδας, με το πορτοκάλι να συμβολίζει την καλή υγεία.

Οι παραδόσεις μάλιστα θέλουν το πορτοκάλι των Φώτων να τοποθετείται και να μένει στο εικονοστάσι ως και τη Μεγάλη Παρασκευή οπότε και καταναλώνεται από τους πιστούς χωρίς φόβο καθώς παραμένει το ίδιο φρέσκο, με τη μέρα των Θεοφανείων.














 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου