Λαμπίκο και... πανέτοιμα! τα Γυμνάσια και τα Λύκεια του Δήμου Φυλής για την επαναλειτουργία τους

Τα καταστήματα λιανικής ήδη λειτουργούν από σήμερα Δευτέρα 18 Ιανουαρίου και όπως όλα δείχνουν τα σχολεία της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καλώς εχόντων των πραγμάτων, θα είναι η επόμενη δομή που θα ανοίξει. 

Έτσι , σύμφωνα με τις κατευθύνσεις του Δημάρχου Φυλής Χρήστου Παππού,αν και δεν έχει αποφασιστεί η ακριβής ημερομηνία επαναλειτουργίας των Γυμνασίων-Λυκείων, η προετοιμασία τόσο σε λειτουργικά ζητήματα όσο και σε θέματα κυρίως υγιεινής και ασφάλειας λόγω της πανδημίας, έχει φέρει σε μέγιστο βαθμό ετοιμότητας τα σχολεία με μέριμνα και συνεργασία της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής και των Διευθυντών των σχολείων. 

Την Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου 2021 ο Πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Νίκος Χατζητρακόσιας και ο Αναπληρωτής Δήμαρχος Κοινωνικής Υπηρεσίας Γεώργιος Αντωνόπουλος, διαπίστωσαν με τη παρουσία της επόπτριας Υγείας του Δήμου κ. Πασχαλίας Ζάχου, την άριστη κατάσταση που εμφανίζουν τα σχολεία ενόψει της επαναλειτουργίας τους. 
  • Πιο συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκε συντονισμένη και εκτεταμένη καθαριότητα και απολυμάνσεις στις αίθουσες διδασκαλίας και τους κοινόχρηστους χώρους με την βοήθεια των επιπλέον σχολικών καθαριστριών που προσέλαβε ο Δήμος. 
  • Έγιναν επίσης, εργασίες συντηρήσεων και επισκευών για την κάλυψη μικροφθορών των σχολικών κτιρίων.
  • Στα σχολεία έχουν διατεθεί επαρκής αριθμός αντισηπτικών και απολυμαντικών υλικών και μέσων καθαριότητας. 
  • Επιπλέον έχουν χορηγηθεί μάσκες για να δοθούν στους μαθητές και εκπαιδευτικούς (διάθεση από την ΚΕΔΕ) και ηλεκτρονικά θερμόμετρα σε κάθε σχολείο.
  • Εξίσου σημαντικό είναι ότι δόθηκε χρηματοδότηση σε κάθε Γυμνάσιο και Λύκειο για την κάλυψη τακτικών και έκτακτων λειτουργικών αναγκών. 
Ακολουθούν χαρακτηριστικά φωτογραφικά στιγμιότυπα 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου