Και με τη “βούλα” στο “Green City Accord” η Φυλή ως ο πρώτος Ελληνικός Δήμος που συμμετέχει στη συμφωνία


 
Στην επίσημη ιστοσελίδα του “Green City Accord” αναρτήθηκε το όνομα του Δήμου Φυλής ως ο πρώτος Ελληνικός Δήμος που συμμετέχει στη Συμφωνία των Πράσινων Πόλεων. 
Έτσι ανοίγει πλέον ο δρόμος για τη συμμετοχή σε σημαντικά ευρωπαϊκά περιβαλλοντικά προγράμματα. 

Το Green City Accord είναι ένα κίνημα Ευρωπαίων δημάρχων που δεσμεύονται για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και θα βοηθήσει τις Πόλεις να επιτύχουν καθαρότερα και υγιέστερα περιβάλλοντα, βελτιώνοντας έτσι την ποιότητα ζωής των πολιτών. 
Θα κινητοποιήσει Πόλεις που επιθυμούν να εντείνουν τις ενέργειές τους σε πέντε τομείς περιβαλλοντικής διαχείρισης που είναι οι εξής: 
  • Βελτίωση της ποιότητας του αέρα 
  • Ενίσχυση της φύσης και της βιοποικιλότητας · 
  • Μείωση της ηχορύπανσης · 
  • Βελτίωση της διαχείρισης των αστικών αποβλήτων και προώθηση της κυκλικής οικονομίας 
  • Βελτίωση της ποιότητας των υδάτινων σωμάτων και της αποτελεσματικότητας της χρήσης νερού. 
Ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς που ενημερώθηκε με τηλεφωνική επικοινωνία από τις Βρυξέλλες για την ένταξη του Δήμου και στο επίσημο ιστότοπο του “Green City Accord” (http://www.greencityaccord.eu/) επανέλαβε τις ευχαριστίες του προς τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου που στις 22 Δεκεμβρίου 2020 ψήφισαν για την συμμετοχή του Δήμου Φυλής στο Σύμφωνο Πράσινο Πόλεων. Επίσης, συνεχάρη τη Διευθύντρια της Πολεοδομίας και Τεχνική Σύμβουλο του ευρωπαϊκού προγράμματος Έλλη Κατσανού που με ταχύτατες και συντονισμένες ενέργειες έφερε σε πέρας τις διαδικασίες, με απόλυτη επιτυχία.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου