ΤΟ ΠΑΛΑΙΟΝ: Ένα ιστορικό σουβλατζίδικο στο κέντρο των Άνω Λιοσίων

 


“Παλαιόν” όνομα και πράγμα. Για την ακρίβεια, το ιστορικό σουβλατζίδικο των Άνω Λιοσίων κλείνει, αισίως, 52 χρόνια ζωής, από το σωτήριο έτος 1968, οπότε το εμπνεύστηκε και το ίδρυσε ο αείμνηστος Μιχάλης Λιόσης. Είναι τόσο παλιό, που στον Χρυσό Οδηγό αναφέρεται και με την παλιά διεύθυνση, δηλαδή Βασιλέως Κωνσταντίνου 35.
Με όπλο τα εξαιρετικά υλικά και τη μυστική συνταγή της σάλτσας το σουβλάκι του έθρεψε γενιές και γενιές, εντός και εκτός Άνω Λιοσίων, αφού πολλοί είναι εκείνοι που έρχονται στην πόλη, μόνο και μόνο για να δοκιμάσουν το πασίγνωστο σουβλάκι του. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο γνωστός προπονητής Γιάννης Παθιακάκης, που ερχόταν από τη Ριζούπολη για να αγοράσει σουβλάκια από το “Παλαιόν”.
Σήμερα, την οικογενειακή παράδοση συνεχίζουν, με την ίδια επιτυχία, τα παιδιά του Μιχάλη, που παραμένουν πιστά στην πατρική παρακαταθήκη. Μακριά από το γύρο και το κοτόπουλο, επιμένουν στο παραδοσιακό σουβλάκι και το μπιφτέκι, με την προσθήκη της αυθεντικής σάλτσας. 
Όσοι λοιπόν αναζητούν την ξεχωριστή γεύση δεν έχουν παρά να περάσουν από το σουβλατζίδικο. Το delivery δεν ισχύει εδώ, γιατί αντιβαίνει στη φιλοσοφία του καταστήματος ότι το σουβλάκι παρασκευάζεται ενώπιον του πελάτη. Είπαμε. Παλαιόν, όνομα και πράγμα! 

Ψητοπωλείο “ΤΟ ΠΑΛΑΙΟΝ”
Αχαρνών 33, Άνω Λιόσια (παραπλεύρως πρώην ΚΕΠ)
τηλ. 210 2472264
κιν. 6989-469794

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου