Ξεκίνησαν πιλοτικά οι πρώτες στειρώσεις σκύλων στον υπερσύγχρονο Κτηνιατρικό Χώρο του Δήμου Φυλής





Οι εθελοντές κτηνίατροι 


Αναμονή για καλό σκοπό


Σε έναν χώρο σύγχρονο, φιλόξενο και πλήρως εξοπλισμένο, όπως ακριβώς ορίζει η σχετική νομοθεσία, πραγματοποιήθηκαν πιλοτικά, την Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2021, από εθελοντές Κτηνιάτρους, οι πρώτες δέκα στειρώσεις σε αδέσποτα σκυλάκια του Δήμου Φυλής.

Οι στειρώσεις, που διαρκούν πάνω από μία ώρα για κάθε ζώο, έγιναν σύμφωνα με τον προγραμματισμό και την έγκριση της Πενταμελούς Επιτροπής Διαχείρισης των Αδέσποτων Ζώων του Δήμου Φυλής, τηρουμένων όλων των μέτρων προστασίας κατά της εξάπλωσης της πανδημίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, η συγκεκριμένη πρωτοβουλία εντάσσεται στο συνολικό Πρόγραμμα Διαχείρισης Αδέσποτων Ζώων του Δήμου Φυλής για την πραγματοποίηση ηλεκτρονικής σήμανσης και στειρώσεων, από εθελοντές κτηνιάτρους.

Οι δράσεις για τα ζώα που πραγματοποιούνται στο νέο Κτηνιατρικό Χώρο του Δήμου Φυλής, είναι στοχευμένες ενέργειες, που εντάσσονται στο συνολικό Σχέδιο Δράσης του εφαρμόζει ο Δήμος Φυλής σε συνεργασία με το Διαδημοτικό Κέντρο Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων (ΔΙΚΕΠΑΖ).

Στρατηγικός στόχος του φιλοζωικού προγράμματος του Δήμου είναι ο έλεγχος του αριθμού των αδέσποτων ζώων και η βελτίωση της ποιότητας ζωής τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, οι φιλόζωοι της πόλης εντυπωσιάστηκαν, την περασμένη Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2021, κατά την επίσκεψή τους στον νέο Κτηνιατρικό Χώρο του Δήμου Φυλής, τόσο για το επίπεδο των εγκαταστάσεων, όσο και για τη φροντίδα των ζώων.

Χαρακτηριστικές είναι οι αυθόρμητες εγκωμιαστικές αναρτήσεις φιλόζωων και συνδημοτών μας στο διαδίκτυο αλλά και εξαιρετικών σχολίων από όλες τις γωνιές της Ελλάδας.

Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Γιώργος Αβράμης που βρέθηκε στο πλευρό των φιλόζωων και σε αυτή τη σημαντική στιγμή, απηύθυνε εγκάρδιες ευχαριστίες, πρωτίστως στον εθελοντή Κτηνίατρο Σπανούδη Κυριάκο και τους κτηνιάτρους Παλαχαρίδη Λίζα και Τεκελή Γιώργο που βοήθησαν τα μέγιστα. Έδωσε, επίσης, τα θερμά του συγχαρητήρια στα μέλη της Πενταμελούς Επιτροπής Διαχείρισης των Αδέσποτων Ζώων του Δήμου Φυλής, τα Στελέχη του Προγράμματος Διαχείρισης Αδέσποτων Ζώων καθώς και στους εργαζόμενους του Δήμου Φυλής για την υπευθυνότητα και τις καθημερινές προσπάθειές τους προκειμένου να ολοκληρωθεί αλλά και να λειτουργήσει η νέα δομή. Θερμές ευχαριστίες απηύθυνε, επίσης, στους εθελοντές φιλόζωους που συμμετείχαν στην περισυλλογή, μεταφορά και φροντίδα των ζώων.

Ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς, κατά την επίσκεψή του στον Κτηνιατρική Χώρο, είχε εγκάρδια συζήτηση με τους φιλόζωους και τους εργαζόμενους, συνεχάρη τον Αντιδήμαρχο, τους Κτηνιάτρους και όλους εκείνους που συνέβαλαν στην συλλογική προσπάθεια, επισημαίνοντας πως το έργο για την προστασία των αδέσποτων στο Δήμο Φυλής θα είναι διαρκές, καθώς έχει ήδη προγραμματιστεί η πιλοτική ηλεκτρονική σήμανση και στείρωση αδέσποτων γατών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, τα επίσημα εγκαίνια της νέας δομής θα πραγματοποιηθούν μετά την αποκλιμάκωση των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

















 



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου