Ολοταχώς προς την ψηφιακή εποχή ο Δήμος Φυλής με ηλεκτρονική διαχείριση εγγράφων και ψηφιακή υπογραφήΆλμα προς την Ψηφιακή Σύγκλιση και Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση πραγματοποιεί ο Δήμος Φυλής με την εφαρμογή συστήματος ηλεκτρονικής διαχείρισης και διακίνησης εγγράφων και ψηφιακής υπογραφής, που θα βελτιώσει σημαντικά την παραγωγική διαδικασία των Υπηρεσιών του Δήμου και την εξυπηρέτηση του κοινού.

Το σύστημα αυτό, ο τρόπος λειτουργίας και τα οφέλη του για το κοινό, τον Δήμο και τους υπαλλήλους παρουσιάστηκαν, την Τρίτη 15 Ιουνίου 2021, στους Διευθυντές και Προϊστάμενους των Διευθύνσεων του Δήμου, στην αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη» του Δημαρχείου στα Άνω Λιόσια.

Με την ηλεκτρονική διαχείριση, διακίνηση, πρωτοκόλληση και αρχειοθέτηση εγγράφων, επιτυγχάνεται μείωση κόστους για το Δήμο, αύξηση αποτελεσματικότητας και απόδοσης των υπαλλήλων, εξοικονόμηση χρόνου προς όφελος των δημοτών, βελτίωση της επικοινωνίας μεταξύ των Διευθύνσεων και καλύτερη οργάνωση και εποπτεία. Όλες οι διαδικασίες θα γίνονται ηλεκτρονικά και θα μειωθεί δραστικά ο όγκος χαρτιού με προοπτική σε βάθος χρόνου να εξαλειφθεί τελείως.

Παράλληλα, το νέο σύστημα είναι απόλυτα συμβατό με το θεσμικό και κανονιστικό πλαίσιο για τα ηλεκτρονικά έγγραφα και τις ψηφιακές υπογραφές, έτσι ο δημότης θα μπορεί να υπογράφει ψηφιακά τις αιτήσεις και όλα τα έγγραφα.

Η νέα ψηφιακή υπηρεσία θα λειτουργήσει συμπληρωματικά ως προς τις άλλες ψηφιακές υπηρεσίες που εφαρμόζει ο Δήμος, ενώ είναι εναρμονισμένη με τον Γενικό Κανονισμό για την Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων (GDPR) και ασφαλής.

«Είναι στρατηγική του Δήμου μας και εντολή του Δημάρχου μας Χρήστου Παππού να προχωρήσουμε δυναμικά και στον τομέα της ψηφιακής σύγκλισης και ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και ν’ απαγκιστρωθούμε από τα γρανάζια της γραφειοκρατίας και τον τεράστιο όγκο χαρτιού», δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Αβράμης. «Είναι απαραίτητο εργαλείο για τον Δήμο μας που θέλουμε να αποτελεί Δήμο – πρότυπο και στον τομέα της ψηφιακής σύγκλισης», υπογράμμισε ο Γιώργος Αβράμης, τονίζοντας ότι «ο Δήμαρχος Χρήστος Παππούς διεκδικεί καθημερινά και επιτυγχάνει μεγάλα και σημαντικά έργα για την αναβάθμιση του Δήμου μας. Βέβαια, δεν θα μπορούσαν να γίνουν όλα αυτά χωρίς την αγαστή συνεργασία όλων των υπαλλήλων και σας ευχαριστούμε πολύ, κι εγώ προσωπικά και ο Δήμαρχος», τόνισε ο Γιώργος Αβράμης απευθυνόμενος προς τους Διευθυντές και Προϊστάμενους και μέσω αυτών προς όλους τους υπαλλήλους του Δήμου.

Ακλουθούν χαρακτηριστικά φωτογραφικά στιγμιότυπα


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου