Κατανυκτικός Εσπερινός με συμβολική περιφορά στον Ιερό Ναό Αγίου Πέτρου στη Χασιά


Με λαμπρές τιμές και τη συμμετοχή μεγάλου αριθμού πιστών τελέστηκε ο Μέγας Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας στον γραφικό Ιερό Ναό του Αγίου Πέτρου στη Δημοτική Ενότητα Φυλής το απόγευμα της Δευτέρας 28 Ιουνίου 2021.





Τον Δήμο Φυλής εκπροσώπησαν η Αντιδήμαρχος Ελένη Λιάκου, ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Χασιάς Διονύσης Βλάχος και ο τοπικός σύμβουλος Μίλτος Παπαδήμας.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο ιεροκήρυκας της μητροπόλεως Ιλίου πανοσιολογ. Αρχιμανδρίτης π. Αγαθάγγελος Κόκλας, ενώ λόγω των μέτρων προστασίας η περιφορά τελέστηκε συμβολικά, εντός του αύλειου χώρου του Ιερού Ναού.

Ο αγαπητός εφημέριος του Ιερού Ναού πατέρας Δημήτρης Παναγακόπουλος έχοντας στο πλευρό του και τον ιερέα της Αγίας Σωτήρος Ζωφριάς, ευχαρίστησε τους πιστούς για τη συμμετοχή τους, επισημαίνοντας πως παρά τη δύσκολη συγκυρία ο κόσμος της Φυλής όπως και η Δημοτική Αρχή βρίσκονται πάντα κοντά στην Εκκλησία και στηρίζουν αθόρυβα το έργο και τις ανάγκες της. Ο πατέρας Δημήτρης ευχήθηκε επίσης του χρόνου να γιορτάσουμε και πάλι όλοι μαζί με περισσότερη ελευθερία.

Οι θρησκευτικές εκδηλώσεις θα κορυφωθούν ανήμερα της γιορτής των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου το πρωί της Τρίτης 29 Ιουνίου με τη θεία Λειτουργία και το ίδιο απόγευμα, με την Ιερή Παράκληση.

Ακολουθούν δυο χαρακτηριστικά videos από τον Πανηγυρικό Εσπερινό και πλούσιο φωτογραφικό υλικό

























0 comments:

Δημοσίευση σχολίου