Στο βήμα του 2ου Τακτικού Συνεδρίου του ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς


Στο 2ο Τακτικό Συνέδριο που διοργάνωσε το “Πράσινο Κίνημα” στις 10 και 11 Ιουλίου στον Πολυχώρο “Γαλαξίας” στη Νέα Σμύρνη, συμμετείχε το πρωί του Σαββάτου κατά την έναρξη των εργασιών του, ο Δήμαρχος Φυλής.

Ο Χρήστος Παππούς που ανέβηκε στο βήμα του Συνεδρίου αμέσως μετά τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος κι Ενέργειας Γιώργο Αμυρά, επεσήμανε πως ο Δήμος Φυλής δηλώνει “παρών¨” στις πρωτοβουλίες του Πράσινου Κινήματος ενστερνιζόμενος το σύνθημα “Go Green”.

“Η παρουσία μας εδώ είναι συμβολική και ουσιαστική καθώς ο Δήμος Φυλής που για πολλούς έχει ταυτιστεί με την χωματερή σχετίζεται άμεσα με την Οικολογία και έχει σαφή προσανατολισμό και πλάνο.

Προσδοκούμε κι αγωνιζόμαστε ώστε ο Δήμος Φυλής να γίνει ένας Πράσινος αυτόνομος Δήμος με ενεργειακή και υδρολογική αυτοτέλεια προς όφελος των συμπολιτών μας.

Ήδη μπαίνουν οι βάσεις καθώς στα τέλη Ιουλίου και μετά την οριστική έγκριση του Ελεγκτικού Συνεδρίου υπογράφουμε τη σύμβαση για την ανάπλαση 3.000 στρεμμάτων της χωματερής που θα γίνουν πράσινο με την ταυτόχρονη λειτουργία 10 MV ανανεώσιμων πηγών ενέργειας με φωτοβολταϊκά που σε πρώτη φάση θα δώσουν δωρεάν ρεύμα σε 3.000 ευάλωτα νοικοκυριά.

Παράλληλα σε συνεργασία με την Ελληνική Αρχή Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΕΑΓΜΕ πρώην ΙΓΜΕ) δημιουργούμε γεωτρήσεις στον Ορεινό όγκο της Πάρνηθας με στόχο την υδρολογική αυτοτέλεια του Δήμου Φυλής.

Μπορούμε να κάνουμε πολλά, αρκεί να το πιστέψουμε. Θέλουμε να παραδώσουμε στα παιδιά μας ένα καλύτερο και πιο ανθρώπινο περιβάλλον από αυτό που ζούμε σήμερα και γι' αυτό θα μας βρείτε αλληλέγγυους σε οτιδήποτε αφορά σε αυτόν τον τομέα” υπογράμμισε ο Χρήστος Παππούς ο οποίος δεν παράλειψε να επισημάνει ότι με τον συνπρόεδρο του Πράσινου Κινήματος Κώστα Καλογράνη τον συνδέει φιλιά ετών, θυμίζοντας πως το έργο που θα ξεκινήσει στα τέλη Ιουλίου για την ενεργειακή αυτάρκεια του Δήμου Φυλής το είχαν οραματιστεί μαζί, το 2006.


Για να δείτε την τοποθέτηση του Δημάρχου Φυλής Χρήστου Παππού πατήστε τον παρακάτω σύνδεσμο (η ολιγόλεπτη τοποθέτησή του ξεκινά στο 22:30 και ολοκληρώνεται στο 25:22)

https://youtu.be/HZMX6iiN1dw

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2ο Τακτικό Συνέδριο του Πράσινου Κινήματος διεξήχθη σύμφωνα με τη σχετική ΚΥΑ για την πανδημία, με αυτοπρόσωπη παρουσία 130 αντιπροσώπων συνέδρων (ο κάθε ένας εκπροσώπησε 15 μέλη), συν 20 καλεσμένων που πραγματοποίησαν χαιρετισμούς.

Το Συνέδριο μεταδόθηκε διαδικτυακά για τα υπόλοιπα μέλη που ήθελαν να παρακολουθήσουν τις εργασίες ενώ υπήρξε μέριμνα για διαδικτυακές παρεμβάσεις.

Ο επικεφαλής της οργανωτικής διαδικασίας του Συνεδρίου, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος, Άγγελος Νταβίας, μαζί με το Πράσινο ίδρυμα (τον φορέα επιστημονικής τεκμηρίωσης Πράσινων Πολιτικών), με μέλη και στελέχη του κόμματος, εργάστηκαν πυρετωδώς και το πρόγραμμα του Συνεδρίου το ποίο υπήρξε ιδιαιτέρως “πλούσιο” αλλά και με πολλές εκπλήξεις από την παγκόσμια πράσινη κοινότητα.


Συμμετείχαν και χαιρέτησαν μεταξύ άλλων: Ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Αμυράς, εκπροσωπώντας την κυβέρνηση, εκπρόσωποι από όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα, καθώς και εκπρόσωποι εξωκοινοβουλευτικών κομμάτων, ο Περιφερειάρχης Αττικής, κ. Γιώργος Πατούλης, ο οικοδεσπότης δήμαρχος Νέας Σμύρνης, κ. Σταύρος Τζουλάκης και ο Πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Νεολαίας, κ. Αρμόδιος Δρίκος.

Ο Πρόεδρος της Ολυμπιακής Επιτροπής της Βόρειας Μακεδονίας και γνωστός Φιλέλληνας V. Tupurkovski ο οποίος κήρυξε και τη λήξη της πανηγυρικής συνεδρίασης.

Επίσης, μεταδόθηκαν μαγνητοσκοπημένα μηνύματα από πράσινους πυρήνες σε Ευρώπη και Αμερική.


ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΗΤΑΝ ΤΑ ΕΞΗΣ:

– Το ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ σε Ευρώπη και Ελλάδα.- Στο Δρόμο για τις Εκλογές
– Η ανάδειξη των κοινών αγαθών. Η διαφορά τους με τα δημόσια αγαθά και την Αγορά. Η Χωροταξία των Κοινών
– Οι πολυεπίπεδες Πράσινες Πολιτικές και ο απλός περιβαλλοντισμός. Η οικονομική διάσταση στις Πράσινες Πολιτικές. Η φιλοσοφία του TAXONOMY
– Η πατριωτική οπτική του Πράσινου Κινήματος και η διαφορά μας με τα άλλα μικρά κόμματα του Πράσινου Χώρου στην Ελλάδα.
– Το Μέλλον της Ευρώπης με Πράσινη Οπτική
– Αυτοδιοίκηση και Πράσινες Πολιτικές
– Μια τετραήμερη εβδομάδα για μια πιο πράσινη, ισότιμη και δικαιότερη Ελλάδα
– Η Συναίνεση είναι σέξι. Το κίνημα #MeToo μόλις ξεκίνησε
– Η Γαλάζια Οικονομία και οι προοπτικές της
– “Πράσινες” πρακτικές που ενισχύουν το Τουριστικό Προϊόν
– ΔΙΚΑΙΟΣΤΑΣΙΟ: Τι πρέπει να ισχύσει μετά την πανδημία στην Ελλάδα
– Δίκαιη διανομή και παγκόσμια πρόσβαση στα εμβόλια COVID.
– Μια στρατηγική Farm to Fork βιολογικής παραγωγής που λειτουργεί για τους ανθρώπους και τον πλανήτη.
– Οι νέες τεχνολογίες στην εξυπηρέτηση των ατόμων με Ειδικές Ανάγκες.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου