Συγκίνηση στην εκδήλωση Μνήμης για τους τέσσερις νεκρούς και αγνοουμένους του Δήμου Φυλής στην Κύπρο



Με επισημότητα πραγματοποιήθηκε, το απόγευμα της Τετάρτης 30 Ιουνίου 2021, στην Πλατεία Ζεφυρίου, η εκδήλωση μνήμης για τους τέσσερις νεκρούς και αγνοουμένους της περιοχής μας κατά την Τουρκική εισβολή στην Κύπρο.

Σαράντα επτά χρόνια μετά τη μαύρη επέτειο της 20ης Ιουλίου 1974 η Εκκλησία, ο Δήμος Φυλής, οι οικογένειες και οι εκπρόσωποι των τοπικών φορέων τίμησαν τα τέσσερα παιδιά της περιοχής μας που έδωσαν τη ζωή τους για τη Μεγαλόνησο και συγκεκριμένα: Τον Υποσμηναγό Στέλιο Κλαπάκη, τον Ανθυπασπιστή Νίκο Κρητικό, τον Δεκανέα Δημήτρη Θανόπουλο και το Στρατιώτη Ιωάννη Ηλιόπουλο.

Η εκδήλωση άρχισε με επιμνημόσυνη δέηση που έψαλαν οι πατέρες Άγγελος Κανέλλος και Θεοφάνης Θεοφάνους κι ακολούθησαν σύντομες ομιλίες των επισήμων, με πλέον συγκινητική της Πρόεδρου της Πανελλήνιας Επιτροπής Γονέων και Συγγενών Αδήλωτων Αιχμαλώτων και Αγνοουμένων Κύπρου Μαρίας Καλμπουρτζή. Ο Δήμαρχος Χρήστος Παππούς τόνισε ότι θα θυμόμαστε με αγάπη τους τέσσερις δικούς μας ανθρώπους που πρόσφεραν τη ζωή τους και πρόσθεσε ότι εκείνος δεν θα ξεχάσει τη μέρα που έγινε γνωστό στην πόλη των Άνω Λιοσίων ότι χάθηκε ο Γιάννης Ηλιόπουλος. «Βλέπω απέναντί μου τον αδελφό του Ευγένιο δακρυσμένο μαζί με τις τρεις οικογένειες από το Ζεφύρι και καταλαβαίνω τον πόνο τους», τόνισε χαρακτηριστικά.

Στεφάνια κατέθεσαν ο πατήρ Άγγελος Κανέλλος, ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς, η Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Ταξιαρχία Λαθουράκη και η Πρόεδρος των αγνοουμένων της Κύπρου Μαρία Καλμπουρτζή. Ιδιαιτέρως συγκινητική ήταν η κατάθεση στεφάνου εκ μέρους των τεσσάρων οικογενειών.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με προσευχή, ενός λεπτού σιγή και ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου. Τιμές απέδωσε η Φιλαρμονική του Δήμου Φυλής. Παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, οι αναπλ. Δήμαρχοι Γιώργος Ραφτέλης και Τόλης Βαδεβούλης και οι πρώην Δήμαρχοι Ζεφυρίου Γιάννης Λάππας και Φωτεινή Γιαννοπούλου.

Την εκδήλωση επιμελήθηκαν ο Αντιδήμαρχος Γιάννης Μαυροειδάκος, το Τοπικό Συμβούλιο και οι υπηρεσίες του Δήμου Φυλής στο Ζεφύρι.

Ακολουθούν χαρακτηριστικά videos και φωτογραφικά στιγμιότυπα (σημαντικό μέρος του υλικού φέρει την υπογραφή του Κώστα Ρίζου)




 



























0 comments:

Δημοσίευση σχολίου