Σημαντικές διακρίσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό για τους ταλαντούχους παλαιστές του Δ.Α.Σ Ζεφυρίου


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Σε λιγότερο από 2 μήνες από την επανεκκίνηση του αθλητισμού και της αγωνιστικής δράσης στη χώρα μας, μετά από την πολύμηνη αποχή των αθλητών από τις προπονήσεις τους, εξαιτίας της πανδημίας, οι ταλαντούχοι παλαιστές του Δημοτικού Αθλητικού Συλλόγου (Δ.Α.Σ.) Ζεφυρίου, έχουν ήδη αποσπάσει σημαντικές διακρίσεις στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό, που τιμούν την πόλη και την πατρίδα μας.

Τέσσερις (4) αθλητές του Συλλόγου μας και συγκεκριμένα οι Γιώργος Συρόπουλος, Μάνος Νικολαϊδης, Παναγιώτης Αθανασιάδης και Θοδωρής Αθανασιάδης, αποτέλεσαν μέλη των εθνικών αποστολών Πάλης των ηλικιακών κατηγοριών Παμπαίδων και Παίδων, οι οποίοι εκπροσώπησαν τη χώρα μας σε Διεθνή Τουρνουά και Πανευρωπαϊκά Πρωταθλήματα των αντίστοιχων κατηγοριών.

Από τη συμμετοχή τους αυτή, οι αθλητές μας, Μάνος Νικολαϊδης απέσπασε την τιμητική για τη χώρα μας 5η θέση στην Ευρώπη στους Παμπαίδες (Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U15, 27 - 30/05, Βουλγαρία), διάκριση που είχε τουλάχιστον 20 χρόνια να επιτευχθεί από Έλληνα παλαιστή στη συγκεκριμένη ηλικιακή κατηγορία, ενώ ο Παίδας Γιώργος Συρόπουλος απέσπασε το χάλκινο μετάλλιο σε Διεθνές Τουρνουά Πάλης Παίδων/Κορασίδων που διεξήχθη στις 15 Μαϊου στη Ρουμανία.

Επιπλέον, οι διακρίσεις που απέσπασαν έξι (6) αθλητές μας στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πάλης Παίδων/Κορασίδων 2021, που διεξήχθη στα Κάτω Πορόια Σερρών το Σαββατοκύριακο 26 & 27 Ιουνίου, έστεψαν τον Δ.Α.Σ. Ζεφυρίου 2ο Πρωταθλητή Ελλάδος στην Ελληνορωμαϊκή Πάλη Παίδων. Οι διακριθέντες αθλητές του Πρωταθλήματος ήταν οι:

Γιώργος Συρόπουλος, χρυσό μετάλλιο στα 92κ.

Κωνσταντίνος Τριανταφύλλου ασημένιο μετάλλιο στα 92κ.

Παναγιώτης Αθανασιάδης ασημένιο μετάλλιο στα 51κ.

Μάνος Νικολαϊδης χάλκινο μετάλλιο στα 71κ.

Θοδωρής Αθανασιάδης χάλκινο μετάλλιο στα 51κ. και

Γιώργος Μικρόπουλος χάλκινο μετάλλιο στα 65κ.

Οι τεράστιες επιτυχίες των παλαιστών του Συλλόγου μας, με τις οποίες ασχολήθηκε μεγάλη μερίδα του έντυπου και ηλεκτρονικού Τύπου πανελλαδικά, κάνουν περήφανη την πόλη μας και καταδεικνύουν την εξαιρετική δουλειά που γίνεται στις παλαίστρες του «Σπάρτακου» από τον προπονητή μας (και τοπικό σύμβουλο Ζεφυρίου) κ. Διονύση Κατηφόρη, καθώς και από τον συνεργάτη του κ. Χρήστο Αθανασιάδη, για τους οποίους σύσσωμο το Δ.Σ. εκφράζει δημόσια ένα μεγάλο ΕΥΓΕ!

Για το Δ.Σ. του Δ.Α.Σ. Ζεφυρίου

Ο Πρόεδρος - Ο Γενικός Γραμματέας

Σωκράτης Σταυρόπουλος - Θάνος Συρόπουλος




 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου