Από το Παρίσι στα Ιεροσόλυμα με τα πόδια μέσω…ΦυλήςΣτάση στη Δημοτική Κοινότητα Φυλής έκαναν την Τρίτη 13 Ιουλίου- δύο νεαρές Γαλλίδες, οι οποίες με μοναδικό εφόδιο την πίστη τους στο Θεό ξεκίνησαν με τα πόδια από το Παρίσι μια αξιοθαύμαστη προσκυνηματική πορεία προς τα Ιεροσόλυμα.

Η 22χρονη Βερενίκη και η 23χρονη Φαυστίνα, έφτασαν το απόγευμα της Τρίτης, από τη Στεφάνη Βοιωτίας στο Δημαρχείο Νικόλαος Λιάκος στη Δημοτική Κοινότητα Φυλής, όπου τις υποδέχθηκε εγκάρδια ο Αντιδήμαρχος Εσόδων, Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης και Τουρισμού Γιώργος Αβράμης.

Ο Γιώργος Αβράμης αφού καλωσόρισε τα δυο κορίτσια και τα συνεχάρη για τη δύναμη, την πίστη και την αντοχή τους, προσέφερε στις δύο ταξιδιώτισσες από ένα γλαστράκι βασιλικό, καθώς το συγκεκριμένο φυτό θεωρείται ιερό και είναι συνυφασμένο με τη χριστιανική πιστή.

Ο Αντιδήμαρχος αφού μετέφερε στα δυο κορίτσια τους χαιρετισμούς και τη στήριξη του Δημάρχου Φυλής Χρήστου Παππού στο εγχείρημά τους, τις ενημέρωσε για την μεγάλη ιστορική και θρησκευτική κληρονομιά που διαθέτει η Δημοτική Κοινότητα Φυλής αλλά και τον πρωταρχικό ρόλο που έπαιξε στην γέννηση της Δημοκρατίας στην Αρχαία Αθήνα.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Γιώργος Αβράμης, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του και με στόχο την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής, έχει ήδη εκπονήσει μελέτη στην οποία προβλέπονται συγκεκριμένες δράσεις για την ανάδειξη της περιοχής σε τουριστικό προορισμό. Η βεντάλια των δράσεων που έχουν σχεδιαστεί και περιλαμβάνονται στο γενικότερο πλαίσιο της τοπικής οικονομικής ανάπτυξης θα ανακοινωθούν σύντομα.

Τα δυο κορίτσια παρά την εμφανή ταλαιπωρία τους, ρουφούσαν στην κυριολεξία τις πληροφορίες και τις εικόνες από την περιοχή ενώ ευχαρίστησαν θερμά και πολλάκις το Δήμο Φυλής που ανέλαβε τη μέριμνα της φιλοξενίας τους. Ο Δήμος Φυλής παρείχε πλήρη φιλοξενία στις δύο Γαλλίδες. Με την άφιξή τους στη Χασιά τους προσφέρθηκαν δροσιστικά ροφήματα σε τοπική καφετέρια, κατόπιν ο Γιώργος Αβράμης τις συνόδευσε στο ξενοδοχείο που είχε εξασφαλίσει ο Δήμος για τη διαμονή τους ενώ αργά το βράδυ ο Αντιδήμαρχος τους παρέθεσε δείπνο με παραδοσιακά εδέσματα σε ταβέρνα της Χασιάς. Η βραδιά έκλεισε σε καφετέρια της περιοχής με μοσχομυριστούς λουκουμάδες, καυτή σοκολάτα και παγωτό.

«Σας ευχόμαστε μέσα από την καρδιά μας καλή συνέχεια και καλή επιτυχία στην δύσκολη πορεία σας μέχρι τα Ιεροσόλυμα και σας συγχαίρουμε για την πίστη σας» υπογράμμισε ο Γιώργος Αβράμης προσθέτοντας πως «σε μια εποχή που ήθη, έθιμα, αξίες και ιδεώδη ξεθωριάζουν είναι ενθαρρυντικό για την κοινωνία μας που δυο νέα παιδιά πήραν την απόφαση να βροντοφωνάξουν τη δύναμη τη πίστης τους και να δώσουν σε όλους έμπνευση και κουράγιο αλλά και ένα μάθημα ζωής για τα «θαύματα» που μπορούμε να κάνουμε με εφόδιο την πίστη στους στόχους μας και την αποφασιστικότητα» τόνισε ο Αντιδήμαρχος.

Για το παράτολμο ταξίδι τους είπαν στο Γιώργο Αβράμη :«Έχουμε μια καλή ζωή στη Γαλλία. Αποφασίσαμε ότι αυτό πρέπει να το ανταποδώσουμε στον Θεό. Έπρεπε να του προσφέρουμε και εμείς κάτι σε Εκείνον».

Δεν πήραμε χρήματα, ούτε τροφή. Αν χρειαστεί κοιμόμαστε και στην εξοχή… Μέχρι σήμερα δεν κινδυνέψαμε ούτε μία φορά, γιατί ο Θεός αντανακλάται στα πρόσωπα των ανθρώπων που βρίσκονται στον δρόμο μας! Μας προστατεύει…».H Bερενίκη και η Φαυστίνα, ξεκίνησαν πεζές με ένα σάκο, δυο μπαστούνια και πολύ πίστη, το ταξίδι από τη Γαλλία, στις 24 Ιανουαρίου, πέρασαν τα σύνορα έξι χωρών και σήμερα βρίσκονται στην Κύπρο.

Λίγα λόγια για το ταξίδι τους

Η Αιθερία η οποία ήταν μία νεαρή γυναίκα που το 381 ξεκίνησε από τα Νότια της Γαλλίας και με όπλο την δύναμη της πίστης ταξίδευε 4 χρόνια για την πραγματοποίηση του μεγάλου της οράματος που ήταν η προσκύνηση του Γολγοθά και του Παναγίου Τάφου.

1640 χρόνια μετά, δύο νεαρές φοιτήτριες από το Παρίσι ξεκίνησαν το μακρύ και δύσκολο προσκύνημα της Αιθερίας, επιλέγοντας όμως μια διαφορετική οδό: πέρασαν από τη Γαλλία, την Ιταλία, την Κροατία, τη Σλοβενία, τη Σερβία, τα Σκόπια και την Τετάρτη 14 Ιουλίου έφυγαν από την Ελλάδα, για την Κύπρο για να καταλήξουν από εκεί στην Ιερουσαλήμ να προσκυνήσουν τον Πανάγιο Τάφο και να φύγουν αεροπορικώς για τη Γαλλία.

Ακολουθούν χαρακτηριστικά φωτογραφικά στιγμιότυπα από την στάση τους στη Χασιά


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου