Σε κλίμα κατάνυξης γιόρτασαν στη Φυλή την Κοίμηση της Αγίας Άννας

Με κατάνυξη και με την τήρηση όλων των μέτρων προστασίας για τη μη διασπορά του covid 19 γιορτάστηκε η Κοίμηση της Αγίας Άννας στη Δημοτική Κοινότητα Φυλής. Χθες το απόγευμα, τελέστηκε Πανηγυρικός Εσπερινός μετ΄αρτοκλασίας στο ομώνυμο γραφικό εκκλησάκι της Αγίας, που βρίσκεται στο κέντρο της Φυλής, ενώ σήμερα το πρωί τελέστηκε Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

Στον Εσπερινό έδωσαν το παρών η Αντιδήμαρχος Φυλής Ελένης Λιάκου, ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Χασιάς Διονύσης Βλάχος και ο Δημοτικός Σύμβουλος Σταμάτης Σερέπας. 

Ο πατέρας Δημήτριος αναφέρθηκε στο βίο και τη βαθιά πίστη της Αγίας που γέννησε την Υπεραγία Θεοτόκο. Παρότρυνε το ποίμνιό να μην χάνει την πίστη του στο Θεό. «Πάντοτε θα υπάρχουν αρρώστιες και προβλήματα αλλά εμείς δεν πρέπει να χάνουμε την πίστη μας. Τώρα τα πράγματα έχουν αλλάξει.

Παλιά όταν υπήρχε μια συμφορά λιτανεύαμε τις εικόνες για να περάσει το κακό. Αλλά τότε οι άνθρωποι πίστευαν. Τώρα ζούμε την αποξένωση, όμως με την προσευχή μας η Αγία Άννα και η Θεοτόκος, θα μεσιτεύσουν στον Κύριο να μας βοηθήσει να περάσει και αυτό το κακό» υπογράμμισε ο εφημέριος του Ι.Ν. της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο κήρυγμά του.
0 comments:

Δημοσίευση σχολίου