Με θρησκευτική ευλάβεια γιορτάζει η Φυλή την Αγία Παρασκευή






Με ευλάβεια και θρησκευτική κατάνυξη γιορτάστηκε, παρουσία του ΔημάρχουΦυλής Χρήστου Παππού, η γιορτή της μεγαλομάρτυρος και παρθενομάρτυρος Αγίας Παρασκευής στη Δημοτική Κοινότητα Φυλής.

Απόψε, παραμονή της γιορτής της θαυματουργής Αγίας, τελέστηκε στο παρεκκλήσι που φέρει το όνομά της και βρίσκεται στην καρδιά του χωριού Πανηγυρικός Εσπερινός μετ΄ αρτοκλασίας, χοροστατούντος του εφημέριου του Ι.Ν. της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, πατέρα Δημήτριου Παναγακόπουλου.

Αντί της κανονικής λιτάνευσης της εικόνας έγινε περιφορά της μικρής εικόνας γύρω από το ναό μόνο από τον πατέρα Δημήτριο χωρίς τη συνοδεία πιστών.

«Η Αγία Παρασκευή είναι προστάτιδα των ματιών. Σε αυτές τις δύσκολες ημέρες του κορονοϊού που ζούμε, με την πίστη μας αιτούμεθα και παρακαλούμε την Αγία να μεσιτεύσει στο Θεό ώστε να δώσει φώτιση και ανοίξει τα μάτια όλων απ΄ άκρη σ΄ άκρη σε όλη τη γη για το καλό όλου του κόσμου» επεσήμανε στο κήρυγμά του ο πατέρας Δημήτριος ο οποίος έκανε εκτενή αναφορά στο βίο, τα βασανιστήρια και τα θαύματα της Αγίας Παρασκευής.

Παρέστησαν ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς, η Αντιδήμαρχος Φυλής Ελένη Λιάκου, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Φυλής Διονύσης Βλάχος, ο Δημοτικός Σύμβουλος Σταμάτης Σερέπας, η Τοπική Σύμβουλος Ελένη Σπυρίδωνος και δεκάδες πιστών οι οποίοι τήρησαν ευλαβικά τα μέτρα προστασίας για τη μη διάδοση του covid 19.

Ο εορτασμός θα κορυφωθεί αύριο το πρωί με την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία που θα ψαλλεί στο ξωκλήσι που βρίσκεται στην τοποθεσία Πηγή.





























0 comments:

Δημοσίευση σχολίου