Ο αυθεντικός Αμερικάνος των Άνω Λιοσίων με τις ποντιακές ρίζες

 

Είναι από τις πιο χαρακτηριστικές φυσιογνωμίες των Άνω Λιοσίων. Look από αμερικάνικη ταινία, με μακρύ μουστάκι, κοτσίδα, καπέλο και τζιν. Αν σε αυτά προσθέσεις την επιβλητική Harley Davidson, η εμφάνισή του παραπέμπει σε έναν Άγγελο της Κόλασης, μέλος της Αμερικάνικης μοτοσικλετιστικής οργάνωσης.
Πρόκειται για το γνωστό σε όλους μας Αμερικάνο των Άνω Λιοσίων Γιώργο Πεκτελίδη. Που μπορεί να έχει ζήσει χρόνια στην Αμερική και να κουβαλάει τις συνήθειές της, αλλά δεν παύει να είναι ένας καθαρόαιμος Έλληνας και μάλιστα Ποντιακής καταγωγής.
Συνταξιούχος επί χρόνια κι έχοντας καβαλήσει τα ογδόντα ο Γιώργος δε χαραμίζει το χρόνο του. Δημιούργησε το δικό του ράντσο στο Τσουκλίδι, όπου καλλιεργεί ζαρζαβατικά. Εσχάτως φύτεψε και δέντρα κάθε είδους. Στο ράντσο καρποφόρα και στο δρόμο καλλωπιστικά, αφού ενδιαφέρεται για την εικόνα της γειτονιάς του. Στο ισόγειο του σπιτιού του δημιούργησε το garage για τα εργαλεία του και δίπλα ακριβώς τον προσωπικό του χώρο με το bar και το αμερικάνικο μπιλιάρδο. 
Είναι ένας από τους πολλούς δημιουργικούς συντοπίτες μας, που βάζει τη δική του πινελιά στην περιοχή μας. Και που, σίγουρα, αν τον συναντήσεις, έστω μια φορά, δεν θα τον ξεχάσεις ποτέ!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου