Σεισμός γέλιου από τους Υπερφωτισμένους Άνω Λιοσίων με την υποστήριξη του Δήμου Φυλής στο 5ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Μονεμβασιάς

Με νέα διανομή η "Μετασεισμική Ακολουθία ή Πώς την κάνουν οι Κινέζοι" η κωμωδία του Γιάννη Γαλανόπουλου που αγαπήθηκε από το κοινό όπου την είδε, την Κυριακή 22 Αυγούστου 2021 διαγωνίζεται στο 5ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Δήμου Μονεμβασιάς, με την υποστήριξη του Δήμου Φυλής.


Μέχρι στιγμής η παράσταση που έκανε πρεμιέρα στο Περιστέρι, ανέβηκε στον Σταφιδόκαμπο Ηλείας, στο Πάρκο Τρίτση, στο Φεστιβάλ του Δήμου Αχαρνών καθώς και στους 3ους Πανελλήνιους Αγώνες Θεατρικών Εργαστηρίων του ΘΕΣΜα στην Σπερχειάδα, τον περασμένο Σεπτέμβριο, όπου κατέκτησε το πρώτο Βραβείο Σκηνικών και Κοστουμιών καθώς και δύο Επαίνους Ερμηνείας για την Μπαρμπηλένα Τριανταφύλλου και τον Κωνσταντίνο Κοσμά.

Είναι μια κωμωδία για όλη την οικογένεια που με αυτήν ο Γιάννης Γαλανόπουλος κατέκτησε και Έπαινο Συγγραφής στον Πανελλήνιο διαγωνισμό της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος και του Ιδρύματος Μιχάλης Ιδρύματος, μετά την πρώτη βράβευση για το έργο "Φίδι στον κόρφο μου" που ακόμη δεν έχει ανέβει στη σκηνή.

Η νέα διανομή για την Μονεμβασιά έχει φρεσκάρει το έργο! Η βασική ομάδα που αποτελείται από την Σοφία Γκαραβέλα, την Μπαρμπηλένα Τριανταφύλλου, τον Δημήτρη Μαρτάκο, τον Σπύρο Μαυρή, τη Νίκη Πλαβούκου, την Δήμητρα Ολυμπία Γαλανοπούλου και την Ελευθερία Τριανταφύλλου παραμένει.

Φέτος, θα απολαύσουμε στο ρόλο της Φρόσως την Χρυσάνθη Δήμου, τον Μιχάλη Οικονομάκο στο ρόλο του γιατρού, τη Λιάννα Βασιλάρα στο ρόλο της Νάντιας και τον συγγραφέα και σκηνοθέτη του έργου Γιάννη Γαλανόπουλο στο ρόλο του Λάζαρου Κόλλυβα!

Σταθερή αξία η συμμετοχή μέσω ήχου της μοναδικής Ελένης Γερασιμίδου!

Το κοινό της Αθήνας θα ξανά... ταρακουνηθεί στους ρυθμούς της "Μετασεισμικής Ακολουθίας" και θα μάθει "πώς την κάνουν τελικά οι κινέζοι"... το Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2021, στις 20:30 στο Πάρκο Τρίτση, με την υποστήριξη του Δήμου Φυλής και με είσοδο ελεύθερη!


Η υπόθεση του έργου


Η Τασία Μουστρούφα (Σοφία Γκαραβέλα) είναι εφοριακός. Εξαιτίας ενός πολύ μεγάλου σεισμού φιλοξενεί και συντηρεί στο σπίτι της τα δυο αδέλφια της: την Αλέκα (Μπαρμπηλένα Τριανταφύλλου), που είναι άνεργη τραγουδίστρια και τον Μηνά (Δημήτρης Μαρτάκος), που είναι …άεργος κηπουρός. Ο Τόλης Μοσχόπουλος (Σπύρος Μαυρής) είναι λαϊκός τραγουδιστής αλλά και πρόεδρος του Σωματείου ιδιοκτητών γραφείων τελετών και χάρη στον πολύ ικανό βοηθό του, τον Λάζαρο (Γιάννης Γαλανόπουλος), έχει το πιο φημισμένο γραφείο τελετών στην Αθήνα!

Το γραφείο «Ασυνόδευτος» παλιά ήταν το ψιλικατζίδικο των γονιών της Τασίας που πουλήθηκε πολύ φθηνά στον Τόλη και από τότε «το κοράκι» αποτελεί «κόκκινο πανί» για τον Μηνά!

Όλα ξεκινούν όταν η Αλέκα βρίσκει δουλειά μετά από 10 χρόνια ανεργίας στα μπουζούκια «Ξημερώματα» όπου πρόκειται να τραγουδάει και ο Τόλης! Ο έρωτας της Τασίας ξαναφουντώνει, μιας και ο Τόλης ήταν η αξεπέραστη εφηβική της αγάπη!

Οι δυο αδελφές αποφασίζουν να δράσουν πίσω από την πλάτη του Μηνά, η καθεμία για το δικό της σκοπό! Στο γραφείο τελετών, εν τω μεταξύ, ο Λάζαρος προσπαθεί με νύχια και με δόντια να φέρει στην Ελλάδα από την Κίνα το επικήδειο …στριπτίζ! Θα έχουν την τύχη με το μέρος τους;

Μια ιστορία αγάπης στη σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα με πολλές μπερδεμένες κωμικές καταστάσεις που στο φινάλε ξεμπερδεύονται ανατρεπτικά!







 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου