Κατάνυξη και λαμπρότητα στον εορτασμό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στη Φυλή





Με λαμπρότητα, θρησκευτική ευλάβεια και κατάνυξη γιορτάστηκε η Κοίμηση της Θεοτόκου, η Ταφή, η Ανάσταση και η Μετάστασή Της στους ουρανούς στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Δημοτική Κοινότητα Φυλής.

 Στην Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Ηλιουπόλεως και Κάτω Αφρικής του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας κ.κ. Θεόδωρος, συνεπικουρούμενος από τον εφημέριο του Ι.Ν πατέρα Δημήτριο Παναγακόπουλο, παρουσία του Δημάρχου Φυλής Χρήστου Παππού, εκπροσώπων του Υπουργικού Συμβουλίου, του Κοινοβουλίου, μελών του Δημοτικού Συμβουλίου Φυλής, του Τοπικού Συμβουλίου και δεκάδων πιστών.

Ιδιαίτερα συγκινημένος ο Μητροπολίτης Ηλιουπόλεως και Κάτω Αφρικής με το μελίρρυτο θεολογικό του κήρυγμα άγγιξε βαθιά τις ψυχές των πιστών οι οποίοι δέονταν ταπεινά μαζί με τον κλήρο στην Παναγιά να τους προστρέξει για να ξεπεράσουν τις δυσκολίες της ζωής. 

Ο Σεβασμιότατος τόνισε πως στη δύσκολη αυτή περίοδο για την πατρίδα μας αλλά και όλον το κόσμο, σύσσωμος ο λαός μας, πρέπει να επαναπροσεγγίσει με βαθύτερη πίστη, τις ανώτερες ηθικές αρετές και αξίες της ορθοδοξίας και να αναβαπτισθεί ηθικά και πνευματικά, για να μπορέσει να ανταπεξέλθει στις δυσκολίες της δύσβατης εποχής μας. 

Παρότρυνε τους πιστούς να βάλουν την Παναγία στη ζωή και την ψυχή τους και να της απευθύνουν παράκληση« Παναγία μου όπως οι μέλισσες περιτριγυρίζουν το καλό κερί και την κερήθρα έτσι οι οδύνες και τα βάσανα της ζωής περιτριγυρίζουν και εμένα, βοήθησέ με να ξεπεράσω τις δυσκολίες της ζωής» είπε χαρακτηριστικά.

Λόγω των μέτρων προστασίας για την μη διάδοση του covid 19 δεν έγινε λιτάνευση της εικόνας ενώ οι πιστοί ήταν στην πλειοψηφία τους έξω από το ναό με μάσκα. 

Ο εορτασμός ξεκίνησε την παραμονή της γιορτής όπου εψάλη Πανηγυρικός Εσπερινός μετ΄αρτοκλασίας χοροστατούντος του πατέρα Δημήτριου, κορυφώθηκε με την Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και ολοκληρώθηκε χθές το απόγευμα με τα εγκώμια της Παναγίας.

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Κώτσηρας. Παρέστησαν ο Βουλευτής Δυτικής Αττικής Ευάγγελος Λιάκος, η Αντιδήμαρχος Φυλής Ελένη Λιάκου, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Γιώργος Αβράμης, ο αναπληρωτής Δημάρχου Γιώργος Κρητικός, ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Φυλής Διονύσης Βλάχος, οι Τοπικοί Σύμβουλοι Ελένη Πίνη, Ευάγγελος Τσεβάς, Μίλτος Παπαδήμας και Ιωάννα Σπυρίδωνος-Πίνη.

 

























0 comments:

Δημοσίευση σχολίου