Η Πολιτεία και ο Δήμος Φυλής τίμησαν τη μνήμη του ηρωικού συντοπίτη μας Βασίλη Φιλώρα

ΠΑΡΕΣΤΗ Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΗΔΕΙΑ



 
Η Πολιτεία απέδωσε τις οφειλόμενες τιμές στη μνήμη του ηρωικού συντοπίτη μας, εθελοντή πυροσβέστη Βασίλη Φιλώρα, που θυσίασε τη ζωή του πολεμώντας τη φωτιά στην Ιπποκράτειο Πολιτεία, στις 6 Αυγούστου 2021.
Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η Υφυπουργός Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δόμνα Μιχαηλίδου και ο Βουλευτής Δυτικής Αττικής Ευάγγελος Λιάκος παρευρέθηκαν στη νεκρώσιμη ακολουθία που εψάλη την Τρίτη 10 Αυγούστου 2021 και ώρα 14:30 στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης.
Το ύστατο χαίρε εκ μέρους του Δήμου Φυλής απηύθυνε ο Δήμαρχος Χρήστος Παππούς,συνοδευόμενος από τους Αντιδημάρχους Γιάννη Μαυροειδάκο και Θανάση Σχίζα, τον Πρόεδρο των Παιδικών Σταθμών Ζεφυρίου Γιώργο Κούρκουλο και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Αναπτυξιακής Σταμάτη Πουλή.
Μετά τη νεκρώσιμη ακολουθία, οι δεκάδες συγγενείς και φίλοι συνόδευσαν τον Βασίλη Φιλώρα στην τελευταία του κατοικία, στο Κοιμητήριο της Δημοτικής Ενότητας Φυλής.
Την ίδια ώρα, στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε τη χορήγηση σύνταξης στη χήρα του Βασίλη Φιλώρα.
«Το λιγότερο το οποίο θα μπορούσαμε να κάνουμε, μετά από αυτό, ήταν η απονομή σύνταξης στη γυναίκα και τα παιδιά του, την οποία αποφάσισε πριν από λίγο η κυβέρνηση. Νομίζω, όμως, ότι η μεγαλύτερη τιμή στη μνήμη του είναι να προστατεύσουμε και να αναβαθμίσουμε το φυσικό μας περιβάλλον για το οποίο αγωνίστηκε μέχρι τέλους ο Βασίλης» , δήλωσε ο Πρωθυπουργός.




 



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου