Σε αυξημένη επιφυλακή ο Δήμος Φυλής για την πρόληψη πυρκαγιών


Σε κατάσταση 24ωρου συναγερμού παραμένει ο Δήμος Φυλής για την πρόληψη πυρκαγιών μετά και τις προβλέψεις για ακραία αλλαγή του σκηνικού του καιρού από σήμερα με ενίσχυση των ανέμων και επίπεδο επικινδυνότητας 5.

Μετά από σύσκεψη με την Πυροσβεστική Υπηρεσία η Πολιτική Προστασία του Δήμου Φυλής χώρισε το Δήμο σε τομείς και έβγαλε 24ωρες βάρδιες. Ιδιαίτερο βάρος έχει δοθεί στη Δημοτική Κοινότητα Φυλής και στη Δημοτική Κοινότητα Άνω Λιοσίων και ειδικότερα στα Δημοτικά Διαμερίσματα Κανάλας, Ζωφριάς Πανοράματος και Γεννηματά τα οποία γειτνιάζουν με δασικές εκτάσεις.

Τις ενέργειες συντονίζουν ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς, ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Μιχάλης Οικονομάκης, η Αντιδήμαρχος Φυλής Ελένη Λιάκου και ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Άνω Λιοσίων Νίκος Λιόσης, οι οποίοι παρέμειναν όλο το βράδυ μαζί με τους εργαζόμενους σε τομείς που παρουσιάζουν επικινδυνότητα. Συνολικά 90 εργαζόμενοι του Δήμου Φυλής, χωρισμένοι σε βάρδιες είναι σε επιχειρησιακή ετοιμότητα όλο το 24ωρο.

Σε διάφορα κομβικά σημεία του Δήμου έχουν διασπαρεί οι 6 υδροφόρες που διαθέτει ο Δήμος Φυλής, 4 που παραχωρήθηκαν από την Περιφέρεια και τρεις που έχουν μισθωθεί, σύνολο 13 υδροφόρες δυναμικότητας 20 τόνων η κάθε μία.

Παράλληλα εκτεταμένες περιπολίες σε συγκεκριμένους τομείς εκτελεί η Δημοτική Αστυνομία ενώ σταθμευμένα σε καίρια σημεία και σε πλήρη ετοιμότητα είναι ένα μικρό πυροσβεστικό όχημα που διαθέτει ο Δήμος και άλλα 5 που έχουν μισθωθεί. Τέλος σε ετοιμότητα είναι και τρία σκαπτικά μηχανήματα έργου (ένα του Δήμου και δύο μισθωμένα) .

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για σήμερα προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς κατηγορίας κινδύνου 5. Για αυτό το λόγο παρακαλούνται οι πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες και εργασίες που μπορεί να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.


 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου