Με κατάνυξη και μέτρα προστασίας ο εορτασμός της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στη Ζωφριά



Σε κλίμα κατάνυξης τιμήθηκε χθες και σήμερα η μεγάλη Δεσποτική γιορτή της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, στον ομώνυμο Ιερό Ναό στη Ζωφριά . Χθες παραμονή της εορτής τελέστηκε πανηγυρικός εσπερινός μετ΄ αρτοκλασίας στον οποίο χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ηλιουπόλεως του Πατριαρχείου Αλεξάνδρειας και Πάσης Αφρικής κ. Θεόδωρος και συλλειτούργησαν ιερείς από ενορίες του Δήμου Φυλής. 

Τη σημαντικότητα της μεγάλης γιορτής της χριστιανοσύνης υπογράμμισε στο κήρυγμά του ο Σεβασμιότατος «Ο Χριστός πριν το μαρτύριό Του με την Μεταμόρφωσή Του στο όρος Θαβώρ έδειξε στους μαθητές του πιο έντονα την θεϊκή του ιδιότητα και τους αφύπνισε. 

Η σημερινή μεγάλη γιορτή είναι η αρχή του μυστηρίου για τη σωτηρία του ανθρώπου και του κόσμου δια του Ιησού Χριστού» επεσήμανε ο υπογράμμισε Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ηλιουπόλεως του Πατριαρχείου Αλεξάνδρειας και Πάσης Αφρικής κ. Θεόδωρος ο οποίος κάλεσε τους πιστούς «να αφήσουμε να μας λούσει το Άγιο Φως και να καταφέρουμε να σηκωθούμε ψηλά πάνω από το σκότος, το κύλισμα του θανάτου, της φθοράς, του ψεύδους και της αμαρτίας» κατέληξε. 

Την εικόνα προσκύνησαν ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς ο οποίος λόγω της κατάστασης έκτακτης ανάγκης που επικρατεί το τελευταίο δεκαήμερο δεν έμεινε όπως κάθε χρόνο μέχρι το τέλος του μυστηρίου και ο Πρόεδρος των παιδικών σταθμών Παναγιώτης Καμαρινόπουλος. 

Αμέσως μετά ακολούθησε κέρασμα από τον εφημέριο του Ι.Ν. πατέρα Γεώργιο προς τους ιερείς ενώ ο εορτασμός κορυφώθηκε σήμερα το πρωί με την Πανηγυρική Θεία λειτουργία στην οποία χοροστάτησε ο πατέρας Γεώργιος. Οι πιστοί και τις δυο ημέρες προσήλθαν στον ναό και τον αύλειο χώρο με μάσκες ενώ τηρήθηκαν όλα τα μέτρα προστασίας κατά της διάδοσης το covid 19 και δεν έγινε λιτάνευση της εικόνας αλλά μια συμβολική περιφορά από τους ιερείς εντός του ναού.

Ακολουθούν χαρακτηριστικά φωτογραφικά στιγμιότυπα 
 
























 



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου