Συνδέθηκαν με το δίκτυο του ΔΕΔΔΗΕ τέσσερα φωτοβολταϊκά συστήματα του Δήμου – Θα παράγουν 15.400 kwh – Τεράστια η εξοικονόμηση πόρων



Ένα ακόμη βήμα προς την ενεργειακή αυτοτέλεια του Δήμου από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ) , όραμα του Δημάρχου Φυλής Χρήστου Παππού και πρωταρχικός στόχος της Διοίκησής του, ολοκληρώθηκε, με τη σύνδεση των μετρητών ενέργειας για ενεργειακό συμψηφισμό της ενέργειας των φωτοβολταϊκών συστημάτων του Δήμου, με το δίκτυο του ΔΕΔΔΗΕ.

Συγκεκριμένα, συνδέθηκαν με το δίκτυο του ΔΕΔΔΗΕ τέσσερις μετρητές (ρολόγια) που, με τη χρήση του μηχανισμού net metering, συμψηφίζουν την ενέργεια που παράγουν τα φωτοβολταϊκά συστήματα που έχουν τοποθετηθεί σε ισάριθμα δημοτικά κτήρια και σχολεία, με την καταλισκόμενη ενέργεια των κτηρίων αυτών. Έτσι, καλύπτεται ποσοστό ή το σύνολο των ενεργειακών αναγκών των κτηρίων αυτών, μειώνεται το ενεργειακό αποτύπωμα CO2 και μειώνεται αντίστοιχα σημαντικά η δαπάνη του Δήμου για ηλεκτρικό ρεύμα.

Φωτοβολταϊκά συστήματα έχουν τοποθετηθεί και τεθεί σε λειτουργία στο σχολικό συγκρότημα του Αγίου Νικολάου (1ο Γυμνάσιο και 1ο Λύκειο Άνω Λιοσίων), στο Δημαρχείο στα Άνω Λιόσια και στο κτήριο όπου στεγάζονται η Τεχνική Υπηρεσία, η Πολεοδομία και η Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Πρασίνου (κτήριο πρώην Εφορίας). Σύμφωνα με το πιο ευρέως διαδεδομένο πρόγραμμα PVSYST, τα φωτοβολταϊκά αυτά εκτιμάται ότι θα παράγουν ετησίως περίπου 15.400 kwh (κιλοβατώρες), οι οποίες θα εξασφαλίσουν στο Δήμο για την επόμενη 20ετία, σημαντική εξοικονόμηση πόρων.


«Είναι τα πρώτα φωτοβολταϊκά συστήματα που συνδέονται με το δίκτυο του ΔΕΔΔΗΕ και έπεται και συνέχεια, καθώς περιμένουμε τις εγκρίσεις για τη σύνδεση του συστήματος και του 1ου Δημοτικού Σχολείου Άνω Λιοσίων, ενώ σε εξέλιξη είναι ο διαγωνισμός για την τοποθέτηση φωτοβολταϊκών και στα αντλιοστάσια», υπογράμμισε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Θανάσης Σχίζας.


«Παραμένουμε προσηλωμένοι στο στόχο μας για ενεργειακή αυτοτέλεια του Δήμου και προχωράμε σταθερά τα έργα που θα μας την εξασφαλίσουν. Με τις ενέργειες που έχουμε ήδη ολοκληρώσει (φυσικό αέριο, φωτοβολταϊκά συστήματα, λαμπτήρες led) έχουμε περάσει πλέον στην τροχιά υλοποίησης του οράματός μας και με κάθε έργο βρισκόμαστε όλο και πιο κοντά στο στόχο της ενεργειακής αυτοτέλειας. Στόχος, που θεωρούταν φιλόδοξος και αποδεικνύουμε ότι είναι και εφικτός!», υπογράμμισε ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς.










0 comments:

Δημοσίευση σχολίου