Από σκηνή σε σκηνή οι Υπερφωτισμένοι Άνω Λιοσίων χάρισαν άφθονο γέλιο στο “Βορεινό” της Ζωφριάς








 Αυτή τη φορά ήταν αλλιώς! Και ήταν ξεχωριστά, γιατί η Θεατρική Ομάδα “ Υπερφωτισμένοι” του Γιάννη Γαλανόπουλου, ανέβασε τη βραβευμένη παράσταση “Μετασεισμική Ακολουθία ή Πως την κάνουν οι Κινέζοι” σε θεατρική σκηνή της έδρας της.

Μέσα στα περίπου δύο χρόνια ταλαιπωρίας λόγω της πανδημίας, η παράσταση είχε ανέβει στους γειτονικούς Δήμους Περιστερίου, Ιλίου και Αχαρνών, ταξίδεψε στην Ανδραβίδα, στην Σπερχειάδα και στην Μονεμβασία ( στις δύο τελευταίες πόλεις και σε διαγωνισμούς ερασιτεχνικού θεάτρου απέσπασε βραβεία), αλλά δεν είχε καταφέρει να παρουσιαστεί στην πόλη που γεννήθηκε, στα Άνω Λιόσια.

Και η ώρα ήρθε, το βράδυ της Τετάρτης 22 Σεπτεμβρίου, οπότε το αμφιθέατρο “Βορεινό” της Ζωφριάς ζωντάνεψε από ήχους, φώτα, κόσμο, γέλια και χειροκροτήματα.

Οι ηθοποιοί του Γιάννη Γαλανόπουλου, απέδειξαν για μια ακόμη φορά, πως αποτελούν μια ενωμένη και δυνατή καλλιτεχνική ομάδα που βαδίζει σταθερά στο σανίδι κι έχει πολλά να δώσει, στο θεατρόφιλο κοινό.

Τη Δημοτική Αρχή που στηρίζει την προσπάθεια εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Νίκος Χατζητρακόσιας και ο φαν της θεατρικής ομάδας αναπληρωτής Δημάρχου, Τόλης Βαδεβούλης. Μαζί τους επίσης  ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Φυλής, Αργύρης Αργυρόπουλος και η Πρόεδρος του Συλλόγου της Ζωφριάς Ευαγγελία Κωβαίου,  η οποία και πρόσφερε άμεριστη συμπαράσταση, προκειμένου η παράσταση να ανέβει στο "Βορεινό" 

Υπέροχοι στους ρόλους τους όλοι οι ηθοποιοί κέρδιζαν για μια ακόμη φορά το κοινό, που επιβράβευσε το ταλέντο και την προσπάθεια τους, με πηγαίο γέλιο και ζεστό χειροκρότημα.

Λίγα λόγια για την παράσταση σε πρωτότυπο σενάριο και σκηνοθεσία Γιάννη Γαλανόπουλου, που διανύει τον 2ο χρόνο της:

Η νέα διανομή έχει φρεσκάρει το έργο! Η βασική ομάδα που αποτελείται από την Σοφία Γκαραβέλα, την Μπαρμπηλένα Τριανταφύλλου, τον Δημήτρη Μαρτάκο, τον Σπύρο Μαυρή, τη Νίκη Πλαβούκου, την Δήμητρα Ολυμπία Γαλανοπούλου και την Ελευθερία Τριανταφύλλου παραμένει.

Φέτος, απολαμβάνουμε στο ρόλο της Φρόσως την Χρυσάνθη Δήμου, τον Μιχάλη Οικονομάκο στο ρόλο του γιατρού, τη Λιάννα Βασιλάρα στο ρόλο της Νάντιας και τον συγγραφέα και σκηνοθέτη του έργου Γιάννη Γαλανόπουλο στο ρόλο του Λάζαρου Κόλλυβα! Σταθερή αξία η συμμετοχή μέσω ήχου της μοναδικής Ελένης Γερασιμίδου!

Η υπόθεση του έργου

Η Τασία Μουστρούφα (Σοφία Γκαραβέλα) είναι εφοριακός. Εξαιτίας ενός πολύ μεγάλου σεισμού φιλοξενεί και συντηρεί στο σπίτι της τα δυο αδέλφια της: την Αλέκα (Μπαρμπηλένα Τριανταφύλλου), που είναι άνεργη τραγουδίστρια και τον Μηνά (Δημήτρης Μαρτάκος), που είναι …άεργος κηπουρός. Ο Τόλης Μοσχόπουλος (Σπύρος Μαυρής) είναι λαϊκός τραγουδιστής αλλά και πρόεδρος του Σωματείου ιδιοκτητών γραφείων τελετών και χάρη στον πολύ ικανό βοηθό του, τον Λάζαρο (Γιάννης Γαλανόπουλος), έχει το πιο φημισμένο γραφείο τελετών στην Αθήνα! Το γραφείο «Ασυνόδευτος» παλιά ήταν το ψιλικατζίδικο των γονιών της Τασίας που πουλήθηκε πολύ φθηνά στον Τόλη και από τότε «το κοράκι» αποτελεί «κόκκινο πανί» για τον Μηνά! Όλα ξεκινούν όταν η Αλέκα βρίσκει δουλειά μετά από 10 χρόνια ανεργίας στα μπουζούκια «Ξημερώματα» όπου πρόκειται να τραγουδάει και ο Τόλης! Ο έρωτας της Τασίας ξαναφουντώνει, μιας και ο Τόλης ήταν η αξεπέραστη εφηβική της αγάπη! Οι δυο αδελφές αποφασίζουν να δράσουν πίσω από την πλάτη του Μηνά, η καθεμία για το δικό της σκοπό! Στο γραφείο τελετών, εν τω μεταξύ, ο Λάζαρος προσπαθεί με νύχια και με δόντια να φέρει στην Ελλάδα από την Κίνα το επικήδειο …στριπτίζ! Θα έχουν την τύχη με το μέρος τους; Μια ιστορία αγάπης στη σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα με πολλές μπερδεμένες κωμικές καταστάσεις που στο φινάλε ξεμπερδεύονται ανατρεπτικά!

Τα ωραία ωστόσο δεν σταματούν εδώ καθώς οι Υπερφωτισμένοι με κεκτημένη ταχύτητα θα βρεθούν από το “Βορεινό” στην Σπερχειάδα, την Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου, όπου και θα διαγωνιστούν με το έργο “Εχθροί εξ’ αίματος” του Αρκά”

Ακολουθεί το ευχαριστήριο μήνυμα που ανάρτησε στη σελίδα των Υπερφωτισμένων στο facebook o Γιάννης Γαλανόπουλος και video με το φινάλε της παράστασης και την παρουσίαση των συντελεστών της.


ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ

“Άλλη μια παράσταση για την "Μετασεισμική Ακολουθία ή Πώς την κάνουν οι Κινέζοι" του Γιάννη Γαλανόπουλου, αυτή τη φορά στο θέατρο ΒΟΡΕΙΝΟ του Δήμου Φυλής, την Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2021.

Παρά το τσουχτερό κρύο, οι φίλοι μας βρέθηκαν κοντά μας και απόλαυσαν το βραβευμένο μας έργο. Για μια ακόμη φορά οι ηθοποιοί, παρά τις αντίξοες συνθήκες, λόγω της παρακείμενης πλατείας και παιδικής χαράς καθώς και του αέρα, έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό επί σκηνής.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ να πούμε στο Δήμο Φυλής για την ηχητική και φωτιστική μας κάλυψη καθώς και για την παραχώρηση του χώρου. Επίσης, ευχαριστούμε για τη βοήθεια τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ζωφριάς και την Ευαγγελία Κωβαίου προσωπικά.

Δεν θα σταματήσουμε ποτέ να ευχαριστούμε τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου Φυλής Αργύρη Αργυρόπουλο που σε κάθε παράσταση είναι εκεί όχι μόνο να μας εμψυχώσει και να μας χειροκροτήσει αλλά και να λύσει τα όποια προβλήματα δημιουργούνται.

Εύη Τριανταφύλλου, οι φωτογραφίες σου θα μας συντροφεύουν μια ζωή και θα μας θυμίζουν και αυτήν την παράσταση! Σε ευχαριστούμε πολύ για όλα!

Η ομάδα μας αυτή την Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου θα βρεθεί για 2η συνεχή χρονιά στην Σπερχειάδα, για να διαγωνιστεί με το έργο "Εχθροί εξ αίματος" του Αρκά, σε σκηνοθεσία Γιάννη Γαλανόπουλου”

Ακολουθεί πλούσιο φωτογραφικό υλικό από την παράσταση
























































Και η υπόκλιση! 


























0 comments:

Δημοσίευση σχολίου