Διδάκτωρ στο Πανεπιστήμιο του Μπέρμιγχαμ της Αγγλίας ανακηρύχθηκε ο συντοπίτης μας Γιώργος Νικολόπουλος

 


H πόλη μας αποδεικνύει, καθημερινά, αυτό που επί χρόνια υποστηρίζει ο ΦΥΛΑΡΧΟΣ: Ότι δηλαδή διαθέτει υψηλού επιπέδου επιστημονικό και καλλιτεχνικό δυναμικό.
Αυτή τη φορά ήταν η σειρά του συντοπίτη μας Γιώργου Νικολόπουλου να μας κάνει περήφανους, αφού, πρόσφατα, ανακηρύχθηκε διδάκτωρ της Φιλοσοφίας στο Αγγλικό Πανεπιστήμιο του Μπέρμιγχαμ.
Ο Γιώργος Νικολόπουλος είναι απόφοιτος του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ). Έχει κάνει ανώτερες σπουδές κιθάρας στην Ελλάδα και στη Γερμανία κι έχει διδάξει μουσική στο Πανεπιστήμιο της Σαγκάης στην Κίνα. Συνθέτει μουσικά έργα κι έχει βραβευτεί, το 2013, για το έργο του «Epilogue» (Επίλογος), στην 4η Εβδομάδα Διεθνούς Ηλεκτρονικής Μουσικής του Ωδείου της Σαγκάης (Κίνα). Ήταν ένας από τους 23 συνθέτες που οι δουλειές τους θεωρήθηκαν, από την κριτική επιτροπή, εξαιρετικές και παρουσιάστηκαν στο κονσέρτο των δημιουργών «Creation of the sounds», στις 20 και 21 Οκτωβρίου 2013.
Η περηφάνεια μας είναι ακόμα μεγαλύτερη, καθώς έχει ξεκινήσει τις σπουδές του στο Δημοτικό Ωδείο Φυλής, στο οποίο έχει εργαστεί ως καθηγητής κιθάρας.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου