Συγκλόνισε το κοινό η παράσταση «Κάντω Τζαβέλλα – Έρωτας στα χρόνια της σκλαβιάς» που πρόσφερε δωρεάν στους δημότες ο Δήμος Φυλής

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εξαιρετική παράσταση «Κάντω Τζαβέλλα – Έρωτας στα χρόνια της Επανάστασης», που πρόσφερε δωρεάν στους δημότες ο Δήμος Φυλής, το βράδυ του Σαββάτου 18 Σεπτεμβρίου 2021, στο θεατράκι του «Βορεινό».

Οι συγκλονιστικές ερμηνείες των γνωστών ηθοποιών καθήλωσαν τους θεατές οι οποίοι ανταπέδωσαν με θερμό χειροκρότημα, τόσο κατά τη διάρκεια της παράστασης όσο και όταν «έπεσε η αυλαία».

Ήταν όμως και η αληθινή ιστορία της Κάντω Τζαβέλλα, το θέμα της παράστασης, που συγκλόνισε το κοινό και ανέδειξε μία από τις εκατοντάδες ξεχασμένες ιστορίες πραγματικής αυτοθυσίας των ελληνίδων στα χρόνιας της τουρκοκρατίας.

Μία από αυτές ήταν της νεαρής Κάντω Τζαβέλλα από την ιστορική οικογένεια των Τζαβελλαίων της Ηλείας, η οποία, λίγες ημέρες πριν τον γάμο της, θυσιάστηκε για να μην αιματοκυλιστεί ο τόπος της από τους Τούρκους. Τραγικά πρόσωπα στην ιστορία μας γυναίκες και άνδρες της εποχής που θυσιάστηκαν στο όνομα της ελευθερίας της πατρίδας μας.

Η παράσταση ανέβηκε με κείμενο του Θανάση Σταυρόπουλου, σκηνοθεσία του Μενέλαου Τζαβέλλα, παραγωγή της Music and Drama Productions του Μαυρίκιου Μαυρίκιου, και πρωταγωνιστές τους Αθηνά Τσιλύρα, Γιώργος Γιαννόπουλος, Νέλλη Γκίνη, Θεοδώρα Σιάρκου, Ορφέας Παπαδόπουλος, Έφη Κιούκη, Δημήτρης Τσέλιος, Ραλλού Κρινή, Νίκος Δερτιλής, Πέτρος Πέτρου, Ειρήνη Καρυπίδου, Μέλπω Σφακιανάκη, Αρετή Τσιαμπόκαλου, Γιάννης Ντόνεφ και Ίγκι Λίγκουρι.

Μαζί τους εμφανίστηκε η ερμηνεύτρια του δημοτικού τραγουδιού Κατερίνα Κόρου, η οποία μάγεψε με τη φωνή της το κοινό.

Και έπεται και συνέχεια στο θεατράκι του «Βορεινό» με παράσταση από το Θέατρο Άνω Λιοσίων, την Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Ακολουθούν χαρακτηριστικά φωτογραφικά στιγμιότυπα από την παράσταση 
 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου