Μεγαλόπρεπος ο Αρχιερατικός Εσπερινός στην Παναγία Κανάλα Άνω Λιοσίων





Με βυζαντινή μεγαλοπρέπεια και τη συμμετοχή πλήθους πιστών παρόντος του Δημάρχου Φυλής Χρήστου Παππού, τελέστηκε την παραμονή της μεγάλης γιορτής της Παναγίας Κανάλας Άνω Λιοσίων το απόγευμα της Δευτέρας 21 Σπετεμβρίου, ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός.

Η λαμπρός εορτασμός τελέστηκε χοροστατούντος του Μακαριώτατου Αρχιεπίσκοπου Γ.Ο.Χ Αθηνών και πάσης ῾Ελλάδος κ. κ. Μακάριου, με τη συμμετοχή μεγάλου αριθμού Αρχιερέων.

Φιλόξενος οικοδεσπότης ο Θοεφιλέστατος Επίσκοπος Ρωγών και κτήτωρας της Ιεράς Μονής της Παναγίας Κανάλας κ.κ. Δωρόθεος κατά τη συγκινητική του παράκληση στη Θεοτόκο, ευχήθηκε ολόψυχα να τελειώσει το κακό της πανδημίας και ο κόσμος να απαλλαγεί από τα δεινά της.

Φέτος λόγω των περιοριστικών μέτρων δεν τελέστηκε η καθιερωμένη λιτάνευση. Η σεπτή εικόνα της Παναγίας εξήλθε με μεγαλοπρέπεια εκτός του Ναού, προκειμένου να προσευχηθεί ο κόσμος ενώ στον αύλειο χώρο τελέστηκε και η αρτοκλασία.

Στον Μεγάλο Εσπερινό έδωσαν το παρών, ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς, ο Βουλευτής Ευάγγελος Λιάκος, ο Πρόεδρος του ΕΑΓΜΕ (πρώην ΙΓΜΕ) Ανδρέας Τσώκος, ο Δήμαρχος Αχαρνών Σπύρος Βρεττός, ο πρωήν Δήμαρχος Φυλής Δημήτρης Μπουραϊμης. Παρόντες επίσης οι Αντιδήμαρχοι Θανάσης Σχίζας και Γιώργος Αβράμης και από τον Δήμο Αχαρνών ο Νικόλαος Δαμάσκος και Θόδωρος Συρινίδης, οι αναπληρωτές Δήμαρχοι Μαρίνος Σαρλάς, Γιώργος Κρητικός και Γιώργος Σονίδης καθώς και ο Δημοτικός Σύμβουλος Σταμάτης Σερέπας.

Το πρωί της Τρίτης 21 Σεπτεμβρίου ανήμερα της μεγάλης γιορτής του Γενεθλίου της Παναγίας θα τελεστεί ο Όρθρος και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετ’ αρτοκλασίας.

Ακολουθεί ένα χαρακτηριστικό video από την παράκληση του Επισκόπου Ρωγών της Ιεράς Μονής της Παναγίας Κανάλας κ.κ. Δωρόθεου και πλούσιο φωτογραφικό υλικό








































0 comments:

Δημοσίευση σχολίου