Live στην εκπομπή “ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ” της ΕΡΤ 1 η ζωντανή παράδοση της Χασιάς





Ζωντανά στην καθημερινή εκπομπή “Συνδέσεις” που στο νέο Πρόγραμμα της ΕΡΤ 1 παρουσιάζουν από Δευτέρα ως Παρασκευή 09:15 – 12:00 ο Κώστας Παπαχλιμίντζος και η Χριστίνα Βίδου. προβλήθηκε το πρωί της Πέμπτης 16 Σεπτεμβρίου 2021, η Δημοτική Ενότητα της Φυλής.

Με πλάνο το εμβληματικό Δημαρχείο “Νίκος Λιάκος” και τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, αληθινά “στολίδια” τις Γριζοφόρες και απλωμένα εξαίσια τοπικά εδέσματα, ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς μίλησε σε ζωντανή σύνδεση και ξενάγησε τη δημοσιογράφο της εκπομπής Άντζελα Ζούγρα.

Σε πρώτο πλάνο στον πάγκο, που επιμελήθηκαν με ξεχωριστό μεράκι οι γυναίκες της Δημοτικής Ενότητας Φυλής, τις ορέξεις άνοιξαν λίγο πριν το κλείσιμο της εκπομπής, καθώς πλησίαζε πλέον το μεσημέρι, οι παραδοσιακές τζόλιες, τα εκλεκτά τυροκομικά προϊόντα, το λαχταριστό ψητό κρέας από τις ντόπιες ταβέρνες και άλλα ξεχωριστά τοπικά εδέσματα.

Η Άντζελα Ζούγρα μάλιστα, που ξεκίνησε την παρουσίαση του 7λεπτου τηλεοπτικού πολιτιστικού αφιερώματος πάνω σε παραδοσιακή άμαξα της Χασιάς, προέτρεψε τους παρουσιαστές και συντελεστές της εκπομπής, να ανηφορίσουν στη Φυλή, μόλις 14 χιλιόμετρα από την Αθήνα, για μερικές ώρες χαλάρωσης κι εκλεκτό φαγητό.

Εξέχουσα θέση στα τηλεοπτικά πλάνα είχαν οι Γριζοφόρες με τις παραδοσιακές στολές τους για τις οποίες έγινε ιδιαίτερη αναφορά στην εκπομπή και τα πανέμορφα άλογα της Χασιάς που αποτελούν κομμάτι της τοπικής παράδοσης αλλά και αφορμή για επισκέψεις και ιππασία στα μονοπάτια της Πάρνηθας. Κάτι, που πρόκειται να αναπτυχθεί στο άμεσο μέλλον μέσα από το Ταμείο Ανάκαμψης σε συνεργασία του Δήμου Φυλής με τα Υπουργεία Τουρισμού και Περιβάλλοντος.

Στο περιθώριο της εκπομπής άλλωστε, ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς, ο προκάτοχος του Δημήτρης Μπουραΐμης, Αντιδήμαρχοι, Πρόεδροι Νομικών Προσώπων, Αναπληρωτές Δήμαρχοι, Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι αλλά και κάτοικοι, μίλησαν στη δημοσιογράφο για τα σημεία αναφοράς της Φυλής, που προβλήθηκαν στο αφιέρωμα μέσα από φωτογραφικό υλικό και μεταξύ άλλων είναι: Το Αρχαίο Φρούριο της Χασιάς, το Σπήλαιο του Πανός, τα Μοναστήρια και τα βυζαντινά εκκλησάκια της, τα μονοπάτια της Δυτικής Πάρνηθας, οι εξαιρετικές αναρριχητικές πίστες, η Πηγή της Χασιάς και άλλα μοναδικά αξιοθέατα.

Ακολουθεί το video με το αφιέρωμα της ΕΡΤ και πλούσιο φωτογραφικό υλικό

























0 comments:

Δημοσίευση σχολίου